13:49 13.05.2021

Абсолютна більшість українців виступає проти продажу землі та за референдум - соціологи

2 хв читати

Київ. 13 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадяни України бояться, що землю скуплять іноземці, і саме це є однією з основних причин, чому дві третини виборців на "земельному референдумі" проголосують проти розпродажу землі, який нині втілює влада.

Про це під час круглого столу "Ставлення українців до ринку землі" в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

Коментуючи результати оприлюдненого напередодні дослідження, яке його компанія провела наприкінці квітня, соціолог нагадав, що 77% жителів підтримують референдум проти розпродажу сільськогосподарської землі, а 75% - мають намір взяти участь у ньому.

"Ми запитали дуже чітко - як Ви проголосували б на референдумі з такого питання: "Чи підтримуєте Ви впровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель с/г призначення? "І ми бачимо, що за впровадження ринку землі проголосували б 36%, проти - 64%. Дві третини проти, третина - за", - констатував Антипович.

За його словами, українців особливо лякає намір дозволити купівлю української землі іноземним громадянам і компаніям - проти цього виступають 79% опитаних.

"Страх, що землю викуплять іноземці є одним з основних факторів, які чинять великий опір або велику непідтримку українцями ідеї розпродажу землі, і тут немає різниці між жителями Заходу або Сходу, або респондентами з різних вікових категорій", - підсумував соціолог.

Планується, що ринок землі в Україні має запрацювати вже з 1 липня 2021 року.

Учасники заходу нагадали, що нещодавно ухвалені голосами монобільшості зміни до Земельного кодексу дозволили продавати українську землю іноземцям, скасували заборону на продаж особливо цінних земель і надали переважне право на купівлю землі особам, які мають намір займатися видобутком корисних копалин.

Водночас парламентська фракція партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка єдина у ВР не дала жодного голосу на за один "земельний" закон, наразі опікується організацією всеукраїнського референдуму на захист землі.

Команда Тимошенко вже відкрила спеціальну гарячу лінію і призначила на 22 травня збори ініціативної групи, яка вже налічує понад 12 тисяч людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА