15:55 19.05.2021

Понад 30% українців вважають Медведчука олігархом, який завдає найбільшої шкоди Україні, - дослідження

2 хв читати

Київ. 19 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Майже третина українців (30,6%) українців вважають, що найбільшої з усіх українських олігархів шкоди країні завдає народний депутат Віктор Медведчук, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного аналітичним центром "Український інститут майбутнього".

Згідно з результатами дослідження, презентованого в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, ім'я Медведчука було зазначено частіше всіх (66% респондентів) у відповіді на запитання "Хто з перелічених олігархів завдає, на Вашу думку, шкоди Україні?" (респонденти могли дати кілька відповідей зі списку).

Бізнесмена Ігоря Коломойського згадували у 60% відповідей, бізнесмена Дмитра Фірташа, як і п'ятого президента, лідера "Євросолідарності" Петра Порошенка - у 50% відповідей. Ім'я Ріната Ахметова було зазначено у 49% відповідей, Сергія Льовочкіна - у 44%, Віктора Пінчука – у 33%, Вадима Новинського - у 30%. Григорій і Ігор Суркіси були названі у 28% відповідей, Олександр і Галина Гереги - у 18%, Костянтин Жеваго – у 17%, Юрій Косюк, як і Олег Бахматюк – у 13% відповідей.

На запитання "Хто з перелічених олігархів завдає найбільшої шкоди країні?" майже кожен третій назвав Медведчука, 25,6% респондентів назвали Петра Порошенка, 18,7% упевнені, що це Коломойський, 13,4% вважають, що це бізнесмен Ахметов, 5,2% називають таким бізнесмена Дмитра Фірташа.

Соціологічне опитування було проведено 15-17 травня за структурованою анкетою. Обсяг вибірки становив 1200 респондентів у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Статистична похибка з імовірністю 0,95% не перевищує 3,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА