10:52 22.10.2021

Кожна влада боїться вільної преси, і це зрозуміло - Герман

2 хв читати

Київ. 22 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова Наглядової ради Благодійного фонду захисту свободи слова Ганна Герман вважає нормальним, що влада боїться вільної преси.

"Кожна влада боїться вільної преси, і це зрозуміло, це майже нормально. Влада повинна боятися. Але тільки злочинна влада закриває канали, тільки злочинна влада б'є журналістів, тільки злочинна влада командує журналістами: яких гостей вони повинні запрошувати на ефіри, які теми повинні порушувати, а які не порушувати", - сказала вона в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" на прес-конференції в п'ятницю.

Вона також зазначила, що за півроку роботи Фонд захисту свободи слова зафіксував, що ситуація зі свободою слова в Україні погіршується.

Як повідомлялося, журналістка, ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук звинуватила Офіс президента в політичному тиску на журналістів редакції шоу. У Facebook вона написала, що зазначений тиск здійснюється у вигляді контролю з боку ОП за присутністю нардепів від "Слуги народу" на ефірах програми, а також у висуванні ультиматумів щодо їхньої участі.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що звинувачення телеведучої ток-шоу "Зворотний відлік" на суспільному телеканалі "UA: Перший" Мирослави Барчук у контролі з боку Офісу президента присутності на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу" і тиску на журналістів є "хайпом".

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112 Україна", Newsone та ZIK, які пов'язують із Віктором Медведчуком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА