14:11 09.10.2017

ПАТ "Дніпрогаз" встановлює лічильники газу лише за інвестиційні кошти

3 хв читати

Останнім часом до органів місцевого самоврядування Дніпра почастішали звернення громадян щодо випадків шахрайства при встановленні лічильників газу у багатоповерхівках. Мешканці скаржаться, що деякі недобропорядні голови ОСББ та ЖБК, пропонуючи встановити індивідуальні прилади обліку замість загальнобудинкового, збирають з власників квартир грошові кошти, після чого радять очікувати інформацію про дату виконання монтажних робіт.

За інформацією голови постійної депутатської комісії з питань ЖКГ та благоустрою Індустріальної районної у м. Дніпрі ради Людмили Мусулезної, найчастіше жителі багатоповерхівок без сумніву погоджуються заплатити озвучену суму готівкою "знайомому керівнику", (в середньому від 200 до 600 гривень) не здогадуючись, що за їх адресою вже передбачено обладнання квартир персональними лічильниками в рамках держпрограми. У гіршому випадку гроші можуть збиратися по будинку, в якому НКРЕКП заплановано встановлення загальнобудинкового приладу обліку газу, що в свою чергу виключає можливість безкоштовного обладнання квартир індивідуальними лічильниками за держпрограмою.

"На сьогоднішній день встановлення лічильників газу залишається пріоритетним напрямком роботи ПАТ "Дніпрогаз", адже згідно до вимог Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" з 01.01.2018 р. споживання газу буде можливе лише за умови його приладового обліку, - розповідає технічний директор компанії Юрій Безпрозваний. – У рамках інвестиційної програми, затвердженої НКРЕКП, за кошти, виділені у вигляді тарифу на розподіл природного газу, фахівці підприємства встановлюють як загальнобудинкові, так і індивідуальні прилади обліку для мешканців нашого міста. Перелік адрес, за якими будуть встановлені будинкові та індивідуальні лічильники, також затверджується держрегулятором".

На початку 2017 року НКРЕКП переглянула та затвердила перелік адрес багатоповерхового житлового фонду, за якими передбачається встановлення загальнобудинкових приладів обліку газу. Якщо адреси Вашого будинку немає у зазначеному переліку, Вам будуть встановлені індивідуальні лічильники. Щоп’ятниці на сайті підприємства у розділі "До уваги клієнтів" оприлюднюється графік робіт на системі газопостачання міста на наступний тиждень, де споживачі можуть дізнатись, за якими адресами та які саме роботи будуть проводитись.  

Акцентуємо увагу, що встановлення індивідуальних лічильників в рамках інвестпрограми компанії виконується для споживачів газу повністю безкоштовно, а для виконання монтажних робіт виділяється необхідна кількість розхідних матеріалів. Спеціалісти "Дніпрогазу" наполегливо рекомендують мешканцям Дніпра та Дніпровського району користуватися інформацію лише з офіційного сайту компанії, за необхідності звертатися для довідок в експлуатаційні служби за місцем проживання, а у разі виявлення вищеописаних фактів збору грошових коштів випадків шахрайства повідомляти органи внутрішніх справ.

Довідка:

ПАТ "Дніпрогаз" забезпечує природним газом місто Дніпро та Дніпропетровський район. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тисяч км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тисяч побутових споживачів, 3,7 тисяч промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ "Дніпрогаз" є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА