17:10 18.10.2017

Впродовж 2017 року у ПАТ «Дніпрогаз» звільнилось близько 10% працівників

2 хв читати

Через низький рівень заробітної плати за 9 місяців 2017 року у ПАТ «Дніпрогаз» звільнилось близько 10% від загальної кількості працівників.

ПАТ «Дніпрогаз» втрачає кадри. Через низький рівень оплати праці з компанії йдуть спеціалісти. З початку року вже звільнились 119 фахівців. Висока плинність кадрів в окремих компаніях галузі досягла 18%. Звичайною є плинність кадрів на рівні, який не перевищує 5% на рік від загальної чисельності персоналу компанії.

«Вакантними залишаються посади висококваліфікованих фахівців, які можуть виконувати роботи на системі газопостачання. Без них забезпечувати безаварійне функціонування газотранспортної системи Дніпра та Дніпровського району стає складніше», - коментує Голова правління ПАТ «Дніпрогаз» Світлана Пікінер.

Головна причина – неконкурентна оплата праці. Сьогодні середньомісячна зарплата персоналу ПАТ «Дніпрогаз» становить 7150 грн. Водночас, середній рівень оплати праці у нафтогазовій галузі для спеціалістів з досвідом обслуговування газопроводів та їх обладнання, складає 10 тис. грн. на місяць.

«Що ж стосується великих міст, де рівень оплати праці вище середнього, то тут знайти заміну фахівцям, що пішли, зараз просто неможливо», - сказав технічний директор Регіональної Газової Компанії Артем Компан.

На його думку, яку він представив у ході III Газового форуму в Києві, пом'якшити проблему можна за рахунок введення звичайної, європейської практики тарифоутворення, при якій тариф не залежить від обсягів розподілу газу - тобто використати один з варіантів плати за користування газовими мережами.

Відтік кадрів в свою чергу призводить до проблем з утриманням газопроводів в належному стані, виконанням програм по їх модернізації, а найголовніше, забезпеченням безперебійного та безаварійного газопостачання споживачів.

Довідка:

ПАТ «Дніпрогаз» забезпечує природним газом місто Дніпро та Дніпропетровський район. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тисяч км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тисяч побутових споживачів, 3,7 тисяч промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА