14:25 23.12.2019

Кожний четвертий школяр Миколаївської ОТГ відвідує спортивний комплекс "Енергетик", побудований "Донбасенерго"

3 хв читати
Кожний четвертий школяр Миколаївської ОТГ відвідує спортивний комплекс "Енергетик", побудований "Донбасенерго"

Півтора роки тому компанія "Донбасенерго" для жителів Миколаївської ОТГ, на території якої розташовано містоутворювальне підприємство об'єднаної громади – Слов'янська ТЕС, побудувала й здала в експлуатацію спортивно-оздоровчий комплекс "Енергетик". На сьогодні жодна громада України чисельністю 17 000 осіб не може похвастатися реалізацією настільки масштабного проєкту: футбольне поле, тенісні корти, баскетбольний майданчик, закритий басейн на п'ять повноцінних доріжок, різноманітні відкриті секції для дорослих і дітей, оснащеність якісним сучасним спортивним обладнанням. Сюди приїжджають оздоровитися не лише з навколишніх сіл, а й із сусідніх Слов'янська й Краматорська.

На базі "Енергетика" проходять повноцінну підготовку спортсмени Федерації дзюдо Донецької області та Донецького вищого училища олімпійського резерву, гандбольного клубу "Донбас", Харківського бадмінтонного спортивного клубу. За 36 місяців роботи тут було проведено 3 відкритих чемпіонати з плавання й синхронного плавання Донецької області, 9 навчально-тренувальних зборів і суддівських семінарів. Щорічно в СК "Енергетик" проходить відкритий турнір із дзюдо, а також чемпіонат із дзюдо Донецької області.

Місцеві мешканці вже звикли до регулярних спортивних заходів, які проводяться спільно з Відділенням Національного олімпійського комітету України в Донецькій області. Ключовою подією 2019 р. став візит у Миколаївку президента Національного олімпійського комітету України, 35-кратного чемпіона світу Сергія Бубки, який вручив СК "Енергетик" олімпійський прапор.

Кожний четвертий школяр Миколаївської ОТГ відвідує цей спортивно-оздоровчий комплекс. Є й перші серйозні успіхи: 1-ше командне місце на Всеукраїнському турнірі із синхронного плавання "Чарівна русалонька", на Чемпіонаті України із синхронного плавання серед 14 команд у загальному заліку комбінованої групи перший склад посів 5-те місце, другий склад – 9-те місце, а серед комбінованих груп 2010–2011 р. н. другий склад збірної здобув 1-ше місце й призові місця в номінаціях "Соло" і "Дует".

На сьогодні в СК "Енергетик" працюють вісім дитячих спортивних секцій: синхронне та оздоровче плавання, дзюдо, бокс, тайський бокс, футбол, бадмінтон, танці. Для дорослих щодня відкриті секції танців і боксу, тренажерний зал із професійним обладнанням, яке не має аналогів в Україні. Нещодавно відкрився косметологічний кабінет, в якому створено всі умови для якісного оздоровлення.

"Усі проєкти, які компанія "Донбасенерго" вже реалізувала й реалізовує на території Миколаївської ОТГ, – це приклад плідної співпраці громади й бізнесу, який тут працює. Відродження Донбасу розпочнеться саме із втілення в життя таких якісних проєктів", – відзначила керівник Служби зовнішніх комунікацій "Донбасенерго" Оксана Ганенко.

За її словами, кожний третій мешканець Миколаївки працює на Слов'янській ТЕС. "Завдання нашої компанії – забезпечити їх не лише робочими місцями, а й створити всі умови співробітникам і членам їх родин для якісного оздоровлення. Сьогодні діти Миколаївки мають можливість займатися спортом, у тому числі професійним, обрати для себе напрям, який максимально розкриє їх здібності й таланти. Адже завдяки заняттям спортом розвиваються такі важливі якості, як уміння досягати результату й не боятися труднощів. Віримо, що наш спортивний комплекс відкриє перспективи для юних талановитих спортсменів і стане для них стартовим майданчиком у великий спорт", – зазначила О. Ганенко.

Для довідки: станом на 01.12.2019 р. 60,86% акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25% + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14% – іншим міноритарним акціонерам.

ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції – Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. перебуває на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розташованих на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються до звітності "Донбасенерго" у зв’язку з призупиненням управління.

Установлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА