12:55 03.01.2020

ПАТ "Донбасенерго" вклало в безпеку співробітників у 2019 р. понад 10,5 млн грн

2 хв читати

Загальна сума вкладень "Донбасенерго" в охорону праці в 2019 р. перевищила 10,5 млн грн.

Основні витрати компанії були пов'язані із забезпеченням працівників спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, проведенням медичних оглядів і забезпеченням медикаментами й медичними засобами. Так, щорічний плановий медогляд в "Донбасенерго" проходять понад 2,4 тис. осіб.

Під час пошиття спецодягу для підприємств Групи використовуються найкращі за своїми захисними та гігієнічними вимогами тканини. Весь спецодяг проходить виробничі випробування, відповідає необхідним гігієнічним і захисним параметрам, а також має високу зносостійкість, у тому числі має вогнезахисне просочення. Адже безпека співробітників та збереження їх життя й здоров’я – головний пріоритет на підприємствах "Донбасенерго"!

Що стосується зниження ризику до прийнятного рівня, то найбільш значимими у 2019 р. стали заходи з придбання гнучких анкерних ліній для робіт на висоті, облаштування постійних зварювальних місць системою витяжної вентиляції, початок монтажу спеціальної системи для безпечного відбору проб вугілля з вагонів.

У червні 2019 р. компанією "Донбасенерго" вперше було пройдено інтегрований зовнішній аудит відповідності функціонування системи управління охороною праці міжнародному стандарту OHSAS 18001:2007, системи менеджменту якості – міжнародному стандарту ISO 9001:2015 і системи екологічного менеджменту – міжнародному стандарту ISO 14001:2015. Представники органу із сертифікації G-CERTI (Південна Корея) дійшли висновку, що згадані вище системи менеджменту відповідають вимогам міжнародних стандартів, не мають системних невідповідностей і демонструють здатність до досягнення запланованих результатів.

Довідково: станом на 01.01.2020 р. 60,86% акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25% + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14% – іншим міноритарним акціонерам.

ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розташованих на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у звітність "Донбасенерго" через призупинення управління.

Установлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА