17:23 26.03.2020

ЧБТР збільшує підтримку малого та середнього бізнесу у Вірменії в умовах кризи, спричиненої пандемією коронавірусної інфекції Covid-19

2 хв читати
ЧБТР збільшує підтримку малого та середнього бізнесу у Вірменії в умовах кризи, спричиненої пандемією коронавірусної інфекції Covid-19

26 березня 2020 – Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) надасть кредитну лінію у розмірі 20 мільйонів доларів своєму партнерові Ардшинбанку з метою підтримки малих та середніх підприємств (МСП) у Вірменії. Вже п’ятий кредит, виділений ЧБТР для допомоги МСП, демонструє посилену співпрацю між двома банками задля спільної підтримки цього найбільш вразливого сегменту бізнесу в умовах потрясінь, спричинених спалахом коронавірусної інфекції Covid-19.

Строк погашення кредитної лінії складає 5 років, що дозволить Ардшинбанку запропонувати вкрай необхідне середньострокове фінансування для капітальних вкладень та оборотного капіталу МСП.

"У цей складний час ЧБТР висловлює підтримку своїм країнам-членам, що докладають зусиль, спрямованих на стримування розповсюдження коронавірусу та зменшення його негативного впливу на життя людей, суспільства та економічну діяльність. У сучасних критичних умовах та зважаючи на зміни сприйняття ризику та ліквідності на ринку Банк продовжує допомагати малим та середнім підприємствам і компаніям найбільш вразливого сегменту, а також надавати підтримку, якої потребують його країни-члени та бізнес," - сказав президент ЧБТР Дмитро Панкін.

Голова правління Ардшинбанку Артак Ананян прокоментував: "Ми високо цінуємо довготривалу співпрацю з ЧБТР. Сьогодні, коли бізнес, особливо малий та середній, стикається з економічними труднощами, ця фінансова підтримка для вірменських підприємств є важливішою, ніж будь-коли. Ми готові допомогти МСП швидко вирішити проблеми, що загострилися внаслідок надзвичайної ситуації".

ЧБТР активно підтримує розвиток малого та середнього бізнесу у Вірменії, виділивши для цього понад 130 мільйонів євро через місцеві фінансові установи, у тому числі 35 мільйонів доларів через Ардшинбанк.

Заснований у 2002 році, Ардшинбанк є одним із провідних банків Вірменії, мережа якого налічує 63 відділення в Єревані та регіонах. Частка малого та середнього бізнесу в кредитному портфелі Банку становить 15%, 46% складають корпоративні позики, 39% - мікрокредити та позики роздрібному бізнесу. Протягом існування Банку різноманітні професійні видання та аналітичні установи неодноразово визнавали його найкращим банком, банком року та найнадійнішим банком у Вірменії.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) – це міжнародна фінансова установа, яку заснували Албанія, Вірменія, Азербайджан, Болгарія, Грузія, Греція, Молдова, Румунія, Росія, Туреччина та Україна. Штаб-квартира ЧБТР знаходиться в Салоніках, Греція. ЧБТР підтримує економічний розвиток та регіональну співпрацю, надаючи позики, кредитні лінії, капітал та гарантії для проектів, а також фінансування торгівлі в державному та приватному секторах країн-членів. Статутний капітал Банку становить 3,45 млрд євро. Standard and Poor’s оцінює довгостроковий рейтинг ЧБТР на рівні "A-", а за шкалою Moody's Банк відповідає рівню "A2". Більше дізнатися про ЧБТР можна на веб-сайті: www.bstdb.org.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА