12:47 24.04.2020

300 мільйонів гривень заборгували споживачі газу Вінниччини перед "Вінницягаз Збут"

2 хв читати
300 мільйонів гривень заборгували споживачі газу Вінниччини перед "Вінницягаз Збут"

На Вінниччині борг побутових споживачів за використаний газ на початок квітня сягнув 300 млн грн. Це не зважаючи на те що в опалювальний сезон порівняно з попередніми роками знизилась ціна на газ та обсяг споживання. В умовах карантину клієнти компанії мають змогу сплачувати за газ прямо з дому за допомогою онлайн-сервісів компанії.

Перед ТОВ «Вінницягаз Збут» на початок квітня поточного року за спожитий газ  боргують понад 347 тисяч клієнтів. Загальна сума боргу становить майже 300 млн.грн.

Борг перед компанією в межах 1,5 тис. грн. мають 80 тисяч споживачів. Від 1,5 до 5 тис. грн. підприємству боргують ще 40 тис. споживачів. 4,5 тисячі клієнтів наростили заборгованість більше 5 тис. грн. кожен.

В опалювальний сезон 2019-2020 р.р. порівняно з попередніми періодами знизилась ціна на газ та обсяг споживання, адже зима була теплою. Як наслідок - порівняно з  аналогічним періодом 2019 року заборгованість зменшилась на 50%. Однак рівень розрахунків залишає бажати кращого.

"Вінницягаз Збут" поділяє позицію про зупинення нарахування штрафних санкцій за несвоєчасну оплату комунальних послуг в період карантину. Однак, споживачі мають розуміти, що необхідність оплати спожитого газу залишається" ,- наголошує директор компанії Василь Сопільник.

Неплатежі ведуть до накопичення боргів, які потім споживачам буде складно погасити. В свою чергу по закінченню обмежень постане питання припинення газопостачання неплатникам, вжиття заходів стягнення заборгованості в судовому порядку та інші небажані наслідки.

Клієнти «Вінницягаз Збут» мають можливість сплачувати за газ дистанційно, не виходячи з дому. У будь-який зручний час вони оперативно можуть завантажити рахунки та оплатити їх за допомогою онлайн-сервісів компанії: "особистого кабінету" на сайті 104.ua, мобільних додатків 104Mobile та 104 Mobile Light, чат-бота «7104ua» у Viber, а також цілого ряду платіжних систем.

ТОВ «Вінницягаз Збут» закликає споживачів, за можливості, сплачувати за спожиті кубометри вчасно. При необхідності споживач може укласти з компанією угоду про реструктуризацію боргу та сплатити його частинами. Крім того, за наявності підстав, споживачі мають можливість отримання державної допомоги на оплату послуг газопостачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА