10:02 21.05.2020

З початку року збитки АТ «Дніпрогаз» склали 41 млн гривень

2 хв читати
З початку року збитки АТ «Дніпрогаз» склали 41 млн гривень

З січня по квітень 2020 року АТ «Дніпрогаз» зазнало збитків на суму 41 млн гривень. Затверджений НКРЕКП новий тариф на розподіл для АТ «Дніпрогаз» у першому півріччі 2020 року дозволяє профінансувати лише 73% собівартості доставки газу споживачам.

Наприкінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифу на послуги з розподілу природного газу: з 1 січня та з 1 липня 2020 року. Таке рішення було прийнято з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. За результатами роботи протягом чотирьох місяців 2020 року затверджений на перше півріччя тариф на розподіл є збитковим для АТ «Дніпрогаз».

Через недоотримання коштів компанія фінансує лише пріоритетні напрямки роботи: термінові ремонти систем газопостачання, витрати на функціонування аварійної служби "104", локалізацію витоків газу, виплату заробітної плати працівникам, обслуговування клієнтів компанії.

Накопичені збитки не дозволяють «Дніпрогазу» в повній мірі здійснювати всі заплановані роботи на газових мережах в рамках Плану розвитку газорозподільної системи, реконструкцію застарілого обладнання та повністю розрахуватись з Оператором ГТС за послуги балансування. Ускладнюють ситуацію неплатежі клієнтів за доставку газу – за чотири місяці 2020 року рівень оплати зазначених послуг склав лише 79%.

"Оскільки безперебійність газопостачання є пріоритетним напрямком роботи компанії, особливо в умовах карантину, АТ «Дніпрогаз» продовжує працювати в посиленому режимі. У період карантинних обмежень аварійники опрацювали понад 2,4 тис звернень від наших клієнтів. Близько 1,5 тис заявок стосувались наявних витоків з газових мереж. Нині кошти спрямовуються переважно на ремонтно-відновлювальні роботи та ліквідування аварійних ситуацій, проте існує низка інших проблемних питань, які лишаються невиконаними через нестачу фінансування", - зазначає технічний директор АТ «Дніпрогаз» Юрій Безпрозваний.

Вирівнювання тарифу на розподіл природного газу для АТ «Дніпрогаз» з 1 липня 2020 року та збереження низьких ринкових цін на газ дозволить дещо стабілізувати фінансовий стан компанії і вирішити низку боргових проблем останніх років. Однак попри це прогнозований показник збитковості компанії до кінця року за підрахунками спеціалістів перевищить 27 млн грн.

Довідка:
АТ «Дніпрогаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

РГК - сервісна компанія, яка надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу в енергетичній сфері, спрямовані на підвищення стандартів обслуговування та надійності газопостачання. Клієнтами компанії є 20 газорозподільних компаній, що забезпечують розподіл газу для більш ніж 8 млн клієнтів на газопроводах протяжністю 250 тис км.

У 2019 АТ «Дніпрогаз» доставила 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн куб. м газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає 5,5 тис км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА