17:19 28.05.2020

За перші п’ять місяців аварійно-диспетчерська служба  АТ «Харківміськгаз» прийняла більше 5 тис.заявок

2 хв читати
За перші п’ять місяців аварійно-диспетчерська служба  АТ «Харківміськгаз» прийняла більше 5 тис.заявок

З початку року аварійно-диспетчерська служба АТ «Харківміськгаз»  прийняла  5,2 тис.  заявок,  з них   3,7 тис.  - про витоки газу. Причинами звернень є  здебільшого витоки на внутрішньобудинкових газопроводах: в під’їздах, кухнях квартир та приватних будинків, а також витоки та несправності побутових газових приладів і лічильників газу. Нерідко трапляються виклики на витоки газу з надземної частини газопроводів-вводів багатоповерхівок та іноді від мешканців приватного сектору.

Майже 70 %  заявок пов’язані з аварійними ситуаціями на внутрішньо-будинкових мережах, що можуть призвести до трагічних наслідків. Причиною трагедій найчастіше стає халатність господарів. Самовільне втручання в цілісність газових приладів і внутрішньобудинкових газопроводів, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані систем димовідведення та вентиляції, користування несправним і застарілим газообладнанням – це основні порушення, яких припускаються споживачі.

Згідно вимог чинного законодавства  власник, балансоутримувач або орендар забезпечує утримання систем газопостачання, а також відповідає за технічний стан газопроводів, приладів і вентканалів.

Аварійно-диспетчерська служба АТ «Харківміськгаз» працює 24 години на добу, сім днів на тиждень. У газовій компанії функціонують одночасно 12 бригад, протягом доби.

При виявленні запаху газу, раптового зникнення газу у будинку, при виявленні втручання сторонніх осіб в роботу газових мереж, при аварійних  ситуаціях   негайно повідомте аварійну службу газорозподільного підприємства по телефону «104».

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА