12:02 01.07.2020

6,8 коп. на 1 метр газопроводів передбачено на роботи з безпеки мереж в тарифі для АТ "Харківміськгаз"

2 хв читати
6,8 коп. на 1 метр газопроводів передбачено на роботи з безпеки мереж в тарифі для АТ "Харківміськгаз"

Фінансування робіт з безпеки мереж залишається на рівні, нижчому за необхідний. В діючому тарифі на розподіл для АТ "Харківміськгаз" для безпеки мереж передбачено 6,8 коп. на місяць на 1 метр газопроводів, що становить менше половини від потреби.

Мова йде про витрати для безпеки газорозподільчих мереж:

- 6 коп ремонт газопроводів і обладнання, а також матеріали для них;
- 0,8 коп електроенергія для станцій електрохімзахисту, іншого обладнання.

"Рівень газифікації Харкова близько 90%. Він стартував у місті з 50-тих років, деяким мережам під пів століття. У таких умовах обслуговування зношених трубопроводів потребує особливої уваги. Тим більш що у Харкові зменшилося споживання газу у порівнянні з попередніми десятиліттями, а в мережі так само працюють надпотужні газопроводи тисячного діаметру",- сказала Яна Шувалова, технічний директор АТ "Харківміськгаз".

В таких умовах для їх модернізації необхідні інвестиції на рівні 61,4 млн грн на рік, що дозволить не тільки підвищити рівень безпеки газопостачання, а й зробити систему набагато ефективніше і дешевше в обслуговуванні.

З початку року аварійно-диспетчерська служба АТ "Харківміськгаз" прийняла 5,2 тис. заявок, з них 3,7 тис. - про витоки газу. Аварійно-диспетчерська служба АТ "Харківміськгаз" працює 24 години на добу, сім днів на тиждень. У газовій компанії функціонують одночасно 12 бригад, протягом доби.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА