14:58 20.07.2020

Борг теплопостачальних компаній перед "Миколаївгазом" становить  48 млн. гривень

2 хв читати
Борг теплопостачальних компаній перед "Миколаївгазом" становить  48 млн. гривень

Наразі питання щодо заборгованості теплопостачальних підприємств перед "Миколаївгазом" стоїть дуже гостро. Дві найбільші теплопостачальні компанії Миколаєва боргують Оператору ГРМ 48 млн гривень за розподіл газу.

Станом на 14.07.2020р. заборгованість "Миколаївоблтеплоенерго" перед "Миколаївгазом" за надані послуги з розподілу газу складає близько 22  млн. гривень. Заборгованість "Миколаївської ТЕЦ" - понад 26 млн. гривень (з урахуванням передплати за серпень згідно умов договору). Тож загальна сума боргу по обом підприємствам складає 48 млн. гривень.

Для обговорення проблеми та пошуку шляхів її вирішення 15 липня у Миколаївській міськраді було проведено прес-конференцію за участі мера міста Олесандра Сєнкевича та представників енергетичних підприємств.

"Ці кошти мають бути направлені на виконання нами заходів з ремонту та реконструкції газорозподільної системи в рамках Інвестиційної програми, затвердженої НКРЕКП. Наявність таких великих боргів гальмує нашу виробничу діяльність, ми не маємо фінансової можливості в повній мірі здійснювати заплановані на літо ремонти мереж і готувати газову систему до нового опалювального сезону, що підвищує ризик її аварійності", - розповідає директор фінансовий АТ "Миколаївгаз" Сергій Черніков. 

16 липня на черговій сесії Миколаївської міськради депутати прийняли рішення звернутись до державних органів влади з проханням вирішити проблему боргів теплопостачальних підприємств перед "Миколаївгазом".

Поки питання не вирішене, борги продовжують зростати. Це, в свою чергу, ставить під загрозу початок опалювального сезону, адже АТ "Миколаївгаз", згідно чинного законодавства, не зможе надавати послугу з розподілу газу підприємствам, у яких є борг.

Враховуючи надані двома найбільшими теплопостачальними компаніями Миколаєва перспективи оплат за розподіл, борг на 01 січня 2021 року становитиме вже понад 88 млн. гривень.

 

 

 

 

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території  Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Миколаївгаз" експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2019 році АТ "Миколаївгаз" доставила своїм клієнтам  429,5 млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА