12:04 21.07.2020

Бюджетні організації Чернігівщини скоротили борги, але все ще винні ТОВ "Чернігівгаз Збут" понад 1,5 мільйони гривень

2 хв читати
Бюджетні організації Чернігівщини скоротили борги, але все ще винні ТОВ "Чернігівгаз Збут" понад 1,5 мільйони гривень

Станом на 1 квітня 2020 року бюджетники Чернігівщини заборгували ТОВ "Чернігівгаз Збут" 6,9 мільйонів гривень. У квітні-червні фахівці підприємства, не застосовуючи штрафів та нарахування пені, провели роботу з боржниками. Завдяки чому, заборгованість бюджетників скоротилася на 5,3 мільйона гривень.

"Ще понад 1,5 мільйона гривень нам мають сплатити установи та організації як центрального, так і районного підпорядкування. У шести районах Чернігівщини бюджет завинив від 100 до 700 тисяч гривень за спожитий газ" — повідомив директор ТОВ "Чернігівгаз Збут" Іван Луста.

Станом на 20 липня боржниками за спожитий природний газ перед ТОВ "Чернігівгаз Збут" була 51 бюджетна організація Чернігівської області, на загальну суму 1 мільйон 574 тисяч гривень. Втім, левова частка боргових зобов’язань належить трьом установам: Відділ освіти, дітей, молоді та спорту Варвинської селищної ради, який завинив понад 700 тисяч гривень, Новобілоуська сільська рада — більше 460 тисяч гривень та Територіальне управління Державної судової адміністрації в Чернігівській області, чий борг перевищив 170 тисяч гривень.

Варто зазначити, що стосовно цих боржників ТОВ "Чернігівгаз Збут" має відповідні судові рішення. Та навіть за наявності виконавчих проваджень, організації зволікають і не перераховують кошти.

Не додає оптимізму й рівень поточних розрахунків за спожитий природний газ. Так, станом на 20 липня бюджетні організації сплатили за спожитий енергоносій лише 59.3 % від суми нарахувань.

 

Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ "Чернігівгаз збут" є постачання природного газу всім категоріям споживачів Чернігівської області. Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками. Клієнтами компанії є понад 357,5 тисяч сімей Чернігівщини, понад 1,2 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, 47 релігійних організації, яким ТОВ "Чернігівгаз Збут" відпускає понад 250 мільйонів метрів кубічних газу на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА