10:10 09.09.2020

Понад пів мільярда гривень або 132%. Розрахунки ТОВ "Чернігівгаз Збут" та НАК "Нафтогаз" у цифрах

2 хв читати
Понад пів мільярда гривень або 132%. Розрахунки ТОВ "Чернігівгаз Збут" та НАК "Нафтогаз" у цифрах

У січні-липні 2020 року ТОВ "Чернігівгаз Збут" перерахував НАК "Нафтогаз України" 545,5 млн гривень, фактична вартість газу для населення в цей період склала 412,2 млн гривень.

"За сім місяців 2020 року ТОВ "Чернігівгаз Збут" придбав у НАК "Нафтогаз" 91 мільйон 830 тисяч 238 кубометрів природного газу для потреб побутових споживачів та релігійних організацій. В січні-липні НАК "Нафтогаз України" було перераховано  545,5 млн гривень. Водночас, фактична вартість палива за ці 7 місяців склала 412,2 млн гривень, решта 133,2 млн гривень були спрямовані на погашення заборгованості минулих років. Тож, рівень розрахунків із НАК за цей період становить 132%" — повідомив директор ТОВ "Чернігівгаз Збут" Іван Луста.

Втім, ТОВ "Чернігівгаз Збут" має непогашену заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" за попередні роки, вона становить 367,3 мільйони гривень. Причини такої ситуації директор підприємства вбачає в занижених нормах споживання природного газу домогосподарствами, які не мають лічильників, та неприведенні обсягів споживання газу до стандартних умов.

"Зі свого боку побутові споживачі заборгували за природний газ 383,5 мільйони гривень. Зазвичай борги в населення накопичуються в зимовий період, а влітку абоненти поступово з ними розраховуються. Втім, цьогріч заборгованість зменшується доволі повільними темпами" — наголошує директор ТОВ "Чернігівгаз Збут" Іван Луста.

Нагадуємо, що за час дії карантину жодне домогосподарство не було відключено від газопостачання, та жодному побутовому споживачеві не була нарахована пеня за несвоєчасну оплату рахунків. Щоб не потрапити під дію штрафних санкцій, платежі за використаний газ необхідно вносити до 25 числа місяця наступного за розрахунковим.

Довідка:

ТОВ "Чернігівгаз збут" з 2015 року постачає природний газ усім категоріям споживачів Чернігівської області. Клієнтами компанії є понад 357,5 тисяч сімей Чернігівщини, понад 1,2 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, 47 релігійних організації, яким ТОВ "Чернігівгаз Збут" відпускає понад 250 мільйонів метрів кубічних газу на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА