20:04 21.07.2020

Депутати та представники фармацевтичних асоціацій обговорили законопроєкт №3615-1 “Про лікарські засоби”

2 хв читати

Це відбулось 21 липня у КВЦ "Парковий".

На подію забрались народні депутати, експерти та представники аптечних асоціацій.

Законопроєкт №3615-1 “Про лікарські засоби” покликаний врегулювати неконтрольовану доставку лікарських засобів пацієнтам, яка відбулась внаслідок ухвалення Постанови КМУ №220, через який кур’єри та поштові оператори, які не мають ліцензії почали доставляти ліки, не дотримуючись необхідних умов.

Так, народний депутат України, Голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Сергій Кузьміних сказав, що Державна служба лікарських засобів має отримати механізм контролю за якістю доставки ліків. Разом з тим, служба, що здійснює доставку має нести кримінальну та адміністративну відповідальність за доставку неякісних ліків, або доставку без належних умов транспортування.

Його колега в парламенті, Голова підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Валерій Зуб додав, що законопроект №3615-1 “Про лікарські засоби” готувався з урахуванням Європейських директив, де передбачено належні умови транспортування та зберігання. Він переконаний, що сьогодні, в час розвитку телекомунікаційних систем, варто щоб питання ринку лікарських засобів мало можливість працювати за сучасними правилами, але передбачити для цього необхідні умови.

Марія Мезенцева, народна депутатка заявила, що нардепи відкриті та чують представників асоціацій та готові внести необхідні правки до другого читання.

Володимир Руденко, директор ГС «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» під час виступу сказав, що важливо, щоб норми ЄС були імплементовані у даний законопроект, оскільки наша країна рухається в Європу, тому доцільним є, щоб і правила доставки ліків були відповідні. У цьому зацікавлені, в першу чергу пацієнти, - додав Руденко.  

Роман Ісаєнко - Голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками повідомив, що сказав про те, що значна частина пацієнтів скаржаться на погану якість ліків, зокрема, на ліки, доставлені через інтернет. Відповідно, врегулювання цього питання є важливим аспектом здоров’я населення.

Голова правління ГС "Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)" Ігор Червоненко сказав, що питання необхідно врегулювати законом, оскільки Постанова Уряду №220 була прийнята в період пандемії і тоді це було доречно, зараз, коли транспорт рухається, поштові оператори користуються прогалинами у законодавстві і доставляють ліки без урахування температурних режимів та інших норм.

Дмитро Лурьє – менеджер комітету з охорони здоров’я Європейської бізнес-асоціації сказав, що варто більш чітко прописати контроль за умовами доставки ліків кінцевим споживачам.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА