13:21 03.08.2020

ТОВ "Автоспецпром" інформує донорів платформи Dozorro про розповсюдження фейків на порталі

4 хв читати

ТОВ "Автоспецпром" змушене публічно звернутися до донорів платформи Dozorro, а саме до European Bank for Reconstruction and Development, Міжнародного фонду "Відродження", організацій USAID, UKAID, Open Contracting Partnership та інших і повідомити, що на порталі, діяльність якого вони підтримують, розповсюджуються фейки та матеріали, що містять свідомі маніпуляції.

29 липня на сайті https://dozorro.org/ був розміщений матеріал під заголовком "Підтримка національних монополістів: хто постачає швидкі в Prozorro", що містить недостовірну інформацію, зокрема про те, що в "швидких" "Автоспецпрому" вітчизняні лише "найдешевші складові: медичні рюкзаки, ноші та простирадла".

"Проведений "аналіз" складових автомобілів екстреної медичної допомоги навіть не враховує поділ "швидких" на типи – А (А1 та А2), В та С. Наприклад, апарат штучної вентиляції легень, наведений авторами "аналізу" в інфографіці, встановлюється лише на реанімобілі (тип С). Та й взагалі, складається враження, що автор уявляє виробництво "швидких" виключно як встановлення медичного обладнання, а не як повноцінну конверсію базового автомобіля згідно з вимогами ДСТУ 7032", – зазначив заступник директора ТОВ "Автоспецпром" Кирило Коморкін.

Номенклатура деталей, з яких складається автомобіль екстреної (швидкої) медичної допомоги, налічує 3 тисячі одиниць – від кріплень для медичного обладнання, які витримують екстремальне навантаження до електронної системи керування опаленням та кондиціонуванням у медичному салоні, та від елементів шумо- та віброізоляції до спецсигналів.

При цьому понад 60 % з цієї номенклатури ТОВ "Автоспецпром" замовляє в українських виробників.

"Багато з цих деталей ми спроектували самостійно та ініціювали впровадження їх виробництва на різних підприємствах країни. Наприклад, наші стінки зі склопластику, за відгуками лікарів, мають найкращі експлуатаційні характеристики – ергономіку, стійкість до пошкоджень, до дезінфекційних засобів, тощо. Далеко не у всіх країнах ЄС "швидкі" мають такий салон. Розробили його наші інженери на підставі досвіду самих медиків та найкращих світових практик. А виробляють – в Україні", – додав К. Коморкін.

Описуючи діяльність ТОВ "Автоспецпром", автор "аналізу" також звернувся до нашого конкурента – "Бріорсон Моторс", й навіть не спробував зв'язатися з "Автоспецпромом". Цей факт, а також численній безпідставні звинувачення у тексті свідчать про заангажованість автора.

Ми підкреслюємо, що наша компанія веде свою діяльність у повній відповідності до Закону України "Про публічні закупівлі" та правил порталу https://prozorro.gov.ua/. Відповідно до бази даних і системи аналітики публічних закупівель ProZorro, 96,6 % тендерів, в яких брала участь наша компанія, визнані конкурентними. А сума контрактів за тендерами, які визнані неконкурентними, складає лише 0,3 % від загальної суми договорів, укладених ТОВ "Автоспецпром" через платформу ProZorro.

Що ж до великої кількості замовлень у "Автоспецпрому", це є результатом найкращого співвідношення ціни та якості продукції, що, своєю чергою, є наслідком великого досвіду успішного постачання "швидких" не тільки державним установам, а й приватним медичним компаніям.

Додамо також, що деякі інші учасники ринку, зокрема ті, хто звинувачував ТОВ "Автоспецпром" у дискримінації та монополії, відомі невиконанням своїх зобов'язань з постачання "швидких" по вже підписаних договорах.

Тому закликаємо надалі авторів платформи Dozorro ретельніше перевіряти інформацію, зокрема ту, що вони отримують від третіх осіб, й утриматись від безпідставних звинувачень на адресу компанії, маніпуляцій фактами та розповсюдження фейків про ТОВ "Автоспецпром".

Довідково

ТОВ "Автоспецпром" розпочало свою діяльність у 2012 році. Наразі компанія є головним постачальником такого автотранспорту для державних і приватних медичних установ України.

Автомобілі швидкої допомоги виробляються в типах А1, А2, В і С на шасі Citroën, Peugeot і Mercedes в повній відповідності до Державного стандарту України (ДСТУ) 7032, який, своєю чергою, відповідає європейському стандарту DIN EN 1789. Контроль якості продукції ведеться відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 13485 (Менеджмент якості для медичних приладів).

У 2019-му підприємство випустило понад 700 автомобілів швидкої допомоги всіх типів.

У квітні та травні 2020 року другий найбільший автовиробник Європи PSA Group разом з "Автоспецпром" реалізували кампанію з надання допомоги Міністерству охорони здоров'я України та регіональним медичним закладам у підтриманні належного технічного стану "швидких" брендів Peugeot і Citroën. Спільно компанії відремонтували 100 "швидких".

Groupe PSA (Peugeot Société Anonyme) – французька автомобілебудівна компанія, другий за величиною виробник автомобілів У Європі. Власник таких брендів як Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS Automobiles.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА