11:07 13.08.2020

"Закарпатгаз Збут" продовжує стабільно забезпечувати мешканців області газом після відміни спеціальних обов’язків

2 хв читати
"Закарпатгаз Збут" продовжує стабільно забезпечувати мешканців області газом після відміни спеціальних обов’язків

З 1 серпня Кабінет Міністрів України скасував дію положення про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на постачальників газу. Це означає, що держава більше не регулює ціну блакитного палива для населення. Надалі кожен постачальник самостійно формує ресурс газу та встановлює ціну  з врахуванням ринкових факторів та походження ресурсу.

Після скасування ПСО ТОВ "Закарпатгаз Збут" продовжує безперебійну подачу блакитного палива всім категоріям споживачів.

“Не зовсім вірно називати відміну ПСО відкриттям ринку газу. Його було відкрито ще 2015 року з прийняттям Закону України “Про ринок природного газу”, – розповіла директорка ТОВ “Закарпатгаз Збут” Вікторія Томинець. – З травня 2019 року ціна газу змінюється щомісяця. У червні ціна газу для населення досягла свого історичного мінімуму, а вже з липня вона почала зростати. Ціни в Україні відображають і тенденції на світовому та європейському ринках газу, де з наближенням опалювального сезону вартість газу зростає. Аби в ринкових умовах ціну визначала прозора конкурентна боротьба, після відміни ПСО дуже важливо аби Держава забезпечила рівний доступ усіх постачальників до ресурсу "Укргазвидобування".

За словами Вікторії Томинець, наразі на енергетичному ринку держави налічується понад 700 ліцензованих постачальників блакитного палива. Проте лише кілька десятків з них мають досвід роботи з населенням, а  розвинену мережу центрів обслуговування клієнтів і необхідні онлайн сервіси – одиниці.

Довідка: ТОВ "Закарпатгаз Збут" постачає природний газ  для 275 740 побутових споживачів і 532-х релігійних організацій. Крім того, клієнтами "Закарпатгаз Збуту" є понад 3500 суб’єктів господарювання. За п’ять років діяльності компанія зарекомендувала себе як надійний постачальник природного газу в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА