10:32 17.11.2020

На Закарпатті тільки 45% споживачів вчасно розрахувалися за спожитий у вересні газ

1 хв читати
На Закарпатті тільки 45% споживачів вчасно розрахувалися за спожитий у вересні газ

З початком пандемії COVID-19 та прийняттям низки урядових постанов щодо заборони нарахування пені і штрафів, частина населення перестала сплачувати за спожиті енергоносії. Ситуація з оплатою ще більше погіршилася починаючи з вересня, коли настали холоди і, як наслідок, суттєво збільшилися обсяги споживання енергоресурсів.

Так, на Закарпатті за спожитий у вересні газ, у жовтні розрахувалися тільки 45% споживачів. У ТОВ "Закарпатгаз Збут" розповіли, чому важливо вчасно платити за енергоресурс.

"З 1 серпня 2020 року Кабмін припинив дію спеціальних обов’язків з постачання природного газу населенню (ПСО). Відповідно держава вже не гарантує наявність ресурсу для забезпечення потреб споживачів. Весь газ купується на вільному ринку у оптових постачальників за  ринковими правилами. Тож своєчасні розрахунки за газ є запорукою надійності і стабільності поставок природного газу", –  зазначила директорка компанії Вікторія Томинець.  

Нагадаємо, згідно з Правилами постачання природного газу, сплачувати за спожите блакитне паливо, треба щомісячно, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за розрахунковим.

Довідка: ТОВ "Закарпатгаз Збут" постачає природний газ  для 275 740 побутових споживачів і 532-х релігійних організацій. Крім того, клієнтами "Закарпатгаз Збуту" є понад 3500 суб’єктів господарювання. За п’ять років діяльності компанія зарекомендувала себе як надійний постачальник природного газу в регіоні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА