07:45 19.08.2020

"Вінницягаз" стягує борги за доставку газу в судовому порядку

2 хв читати
"Вінницягаз" стягує борги за доставку газу в судовому порядку

Споживачі газу Вінницької області на 15 серпня поточного року заборгували за доставку газу майже 54 млн грн. Кожен десятий споживач не заплатив ще жодного разу, а кожен п’ятий затримує оплату на 2-3 місяці. Неплатежі паралізують роботу АТ "Вінницягаз", зокрема ускладнюють підготовку газових мереж до опалювального сезону та надання послуги доставки газу в регіоні. Компанія вимушена вдаватися до стягнення заборгованості в судовому порядку.

Понад 50 позовів на загальну суму майже 300 тис. грн. уже подані до суду по всій області. Матеріали стосовно стягнення ще близько 5,5 млн грн. готуються для подачі до суду найближчим часом. Наразі судом уже задоволено 11 позовів та видано судові накази про стягнення боргів на загальну суму близько 30 тис. грн.

"Мораторію на стягнення боргів в судовому порядку під час карантину немає. В умовах, що склалися, підприємство вдається до крайніх заходів та звертається до суду." - говорить комерційний директор АТ "Вінницягаз" Володимир Антошко.

Компанія постійно нагадує споживачам порядок та строки оплати доставки газу. Зрештою, вживає заходів до зменшення заборгованості. З початку року боржникам надіслано майже 21 тис. досудових попереджень про необхідність погашення боргів.

"Вінницягаз" закликає споживачів розрахуватися за послугу розподілу газу,  не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат на вирішення спору в судовому порядку.

В свою чергу дотримання дисципліни у розрахунках дасть змогу підприємству надати якісну послугу безперебійної та безаварійної доставки газу пів мільйона споживачів регіону та підготувати мережі до зими.

Довідка. Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА