12:08 06.11.2020

На Миколаївщині вже підписано майже 250 тисяч актів балансової належності газопроводів

3 хв читати
На Миколаївщині вже підписано майже 250 тисяч актів балансової належності газопроводів

На даний момент АТ "Миколаївгаз" підписало вже майже 250 тисяч актів балансового розмежування мереж: близько 150 тис. в Миколаївському відділенні, 39 тис. в Баштанському і понад 57 тис. у Вознесенському.

Основою для підписання таких договорів у подальшому є акти розмежування балансової приналежності та експлуатаційної відповідальності сторін. Це є вимога законодавства на державному рівні.

Починаючи з минулого року "Миколаївгаз" постійно проводить інформування споживачів газу, керуючих компаній, органів місцевого самоврядування та надає роз’яснення про необхідність підписання актів, як того вимагає чинне законодавство.

"Після здійснення ремонтних робіт ми не маємо права відновити газопостачання на будинок без наявності відповідного акту розмежування. У більшості випадків акти підписуються паралельно з виконанням ремонтних робіт, і газопостачання відновлюється протягом кількох днів. Але нажаль, є поодинокі випадки, коли деякі балансоутримувачі або представники керуючих компаній намагаються піти від відповідальності за стан мереж у будинку. Тим самим вони, в першу чергу, нехтують безпекою мешканців своїх будинків й, окрім того, затримують роботи по відновленню розподілу газу", - розповідає головний інженер АТ "Миколаївгаз" Олексій Рубский.

Ще в минулому році послуга з обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж стала ринковою. Тепер власники і балансоутримувачі можуть самостійно обрати собі ліцензовану компанію, яка буде здійснювати обслуговування газових приладів і мереж системи газопостачання будинку.

З 2019 року відповідальність за стан газових мереж всередині будівель покладено на власників, ОСББ або керуючих будинками. Це передбачено низкою законодавчих і нормативно-правових актів, а саме: Законом України "Про житлово-комунальні послуги", Наказами Міненерго №250 від 10 травня 2018р. і №190 від 27 липня 2018р., Правилами безпеки систем газопостачання та Кодексом газорозподільних систем.

У компанії ще раз нагадують, що оплата за доставку газу не передбачає технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових систем. Кошти, сплачені за розподіл газу, "Миколаївгаз" направляє на роботу аварійно-диспетчерської служби "104", утримання зовнішніх газорозподільних мереж та споруд на них по всій Миколаївській області, модернізацію, капітальні та поточні ремонти, підтримку належного тиску в газорозподільній системі.

Що ж стосується послуги з технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових систем, до тарифу розподілу "Миколаївгазу" фінансування цих робіт не входить.

Деталі щодо укладення договорів ви зможете дізнатись у Центрі обслуговування клієнтів або за номерами Контактного центру (0512) 777-104 або (067) 65-70-104.

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території  Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Миколаївгаз" експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2019 році АТ "Миколаївгаз" доставила своїм клієнтам  429,5 млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА