12:16 23.12.2020

АТ "Харківміськгаз" направить справи боржників за доставку газу до суду

2 хв читати
АТ "Харківміськгаз" направить справи боржників за доставку газу до суду

Газова компанія Харкова вдається до крайніх заходів, щодо боржників за послугу з доставки природного газу. Так, боржникам було надіслано понад 75 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за надану послугу.

В разі, якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не звертається із заявою на реструктуризацію боргу – вірогідно, сплачуватиме рахунки за отримані послуги з розподілу у судовому порядку.

Своєчасна оплата за доставку газу є запорукою безаварійного та безперебійного газопостачання. Це життєво необхідні кошти для утримання газового обладнання й мереж, їх осучаснення, виконання капітальних реконструкцій та поточних ремонтів, підтримка належного тиску газу, аби газ був доставлений до кожного споживача. Також суттєва частина плати за розподіл газу спрямовується на роботу аварійно-диспетчерської служби 104, яка в режимі 24/7 захищає здоров’я, життя і безпеку усіх користувачів газу. Це труд майже 1,5 тис. співробітників компанії.

Варто зазначити, що окрім суми боргу споживачу доведеться сплатити судовий збір, понад 2 тис. грн, а в разі примусового стягнення заборгованості, ще й виконавчі витрати.

А у багатьох випадках сума додаткових витрат перевищує суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу газу. Крім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір в розмірі понад 2 тис. грн., а також виконавчий збір - 10% від суми заборгованості.

Через заборгованість можливо втратити субсидію (для тих, хто отримує державну допомогу), а в окремих випадках – заборона виїзду за межі України.

АТ "Харківміськгаз" рекомендує, не чекати судового рішення та сплачувати за доставку газу вчасно. В разі неможливості оплати – можна написати заяву на реструктуризацію боргу.

Сплатити за послугу з доставки газу можна онлайн, через:

•           Особистий кабінет на сайті 104.ua

•           Чат-бот "7104ua" у Viber Telegram

•           Мобільний додаток 104Mobile для Android

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА