17:43 28.01.2021

За рік аварійна служба "Харківміськгазу" ліквідувала 10 тисяч витоків газу

2 хв читати
За рік аварійна служба "Харківміськгазу" ліквідувала 10 тисяч витоків газу

У 2020 році бригади аварійно-диспетчерської служби АТ "Харківміськгаз" здійснили понад 13,5 тисяч виїздів за заявками споживачів природного газу Харкова. Основною причиною звернень були витоки газу на внутрішньобудинкових газових мережах. Так, впродовж минулого року аварійні бригади виявили та ліквідували майже 10 тисяч витоків природного газу в будинках споживачів.

Диспетчери служби цілодобово та без вихідних приймають заявки від споживачів. В середньому за добу на екстрений номер "104" надходило до 40 викликів від жителів міста. Аварійно-диспетчерська служба на виклик, пов'язаний з витоком газу, реагує оперативно.

"Швидкість та якість реагування спеціалістів аварійно-диспетчерської служби в екстрених ситуаціях залежить від рівня їх професійної майстерності. Тому наші працівники постійно удосконалюють свої фахові уміння. Так, протягом минулого року було проведено 38 тренувальних занять на відпрацювання професійних навичок", – зазначає начальник аварійно-диспетчерської служби Дмитро Толпінський.

Кількість дзвінків до аварійної газової служби збільшується з настанням холодів. Адже в цей час споживачі починають інтенсивніше користуватися газовими приладами та намагаються зберегти тепло в помешканні, при цьому часто ігнорують елементарні правила безпеки.

 АТ "Харківміськгаз" закликає  харків’ян  бути соціально відповідальними і дотримуватися правил безпеки, користуючись газовими приладами. Зокрема:

  • провітрювати приміщення, де встановлені газові прилади
  • перевіряти наявність тяги у димових та вентиляційних каналах
  • не залишати без нагляду працюючі газові прилади
  • закривати крани на газових приладах та на газопроводі після користування газом
  • не ремонтувати, не встановлювати та не переносити самостійно газові прилади

При виявленні запаху газу у приміщенні необхідно припинити роботу газових приладів, перекрити газовий крани перед ними, відкрити кватирку для провітрювання приміщення і в жодному разі не вмикати та не вимикати електроприлади, а також негайно викликати аварійну службу за номером "104".

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА