18:01 04.03.2021

ТОВ "Автоспецпром" знов піддався інформаційній атаці з боку недобросовісних ЗМІ

3 хв читати

Провідний український виробник автомобілів швидкої (екстреної) медичної допомоги ТОВ "Автоспецпром" у черговий раз піддався інформаційній атаці з боку недобросовісних ЗМІ.

Зокрема, останніми днями на деяких сайтах з'явилися публікації про зв'язок компанії з т. зв. "ДНР".

ТОВ "Автоспецпром" публічно заявляє, що жодний представник або функціонер т. зв. "ДНР" ніколи не мав жодного відношення до компанії, не був її засновником та не входив до керівних органів компанії. Товариство є самостійною юридичною особою, яка зареєстрована в Київській області й веде свою діяльність виключно на підконтрольній уряду території України з дотриманням усіх чинних норм українського законодавства. Як провідний виробник автомобілів швидкої медичної допомоги в країні ТОВ "Автоспецпром" підтримує незалежність і територіальну цілісність України.

Ба більше, як постійний учасник державних закупівель ТОВ "Автоспецпром" постійно перебуває під наглядом з боку контролюючих органів. Згідно з Постановою Верховної Ради України від 4 лютого 2015 року №145-VIII "ДНР" визнана терористичною організацією. І будь-яке співробітництво компанії з нею вже призвело б припинення участі підприємства у держзакупівлях та до порушення кримінальної справи щодо компанії. Проте станом на сьогодні жодної такої кримінальної справи не відкрито.

Зазначимо, що одночасна поява однакових публікацій з однаковими заголовками на різних ЗМІ є чіткою ознакою їх замовності. Ймовірніше за все така акція була оплачена конкурентами ТОВ "Автоспецпром". Підкреслимо, жодне з видань, які розповсюдили зазначені фейки, навіть не спробувало звернутися до компанії та запитати її офіційну позицію, щоб забезпечити хоча б видимість об'єктивності. А це є грубим порушенням законних прав юридичної особи і Кодексу журналістської етики.

ТОВ "Автоспецпром" також не може не відзначити тенденцію постійного цькування вітчизняного виробника "швидких", який займає лідерські позиції на українському ринку, із застосуванням таких методів, як розповсюдження недостовірної інформації, маніпулювання громадською думкою, нівелювання права громадськості на повну та об'єктивну інформацію про факти і події тощо. У зв'язку з цим звертаємо увагу відповідних органів влади на необхідність врегулювання проблеми розповсюдження фейків в інформаційному полі країни.

Наразі всі дії недобросовісних ЗМІ зафіксовані, юристи компанії збирають докази того, що автори публікацій або редакції мали пряму мету нанести шкоді діловій репутації ТОВ "Автоспецпром", для відшкодування цієї шкоди юридичними методами.

Довідково

ТОВ "Автоспецпром" розпочало свою діяльність у 2012 році й сьогодні є провідним виробником автомобілів екстреної (швидкої) допомоги у країні. Наприкінці листопада 2020 року компанія отримала сертифікат відповідності від європейського автогіганта PSA Groupe, ставши першим українським виробником "швидких", який отримав документ такого рівня.

Наразі компанія є головним постачальником медичного автотранспорту для державних і приватних медичних установ України.

Автомобілі швидкої допомоги виробляються в типах А1, А2, В і С на шасі Citroen, Peugeot і Mercedes у повній відповідності до ДСТУ 7032, який, своєю чергою, відповідає європейському стандарту DIN EN 1789. Контроль якості продукції ведеться відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 13485 (Менеджмент якості для медичних приладів).

У квітні та травні 2020 року PSA Groupe і ТОВ "Автоспецпром" разом реалізували кампанію з надання допомоги Міністерству охорони здоров'я України та регіональним медичним закладам у підтриманні належного технічного стану "швидких" брендів Peugeot і Citroen. Спільно компанії відремонтували 100 "швидких".

Groupe PSA (Peugeot Societe Anonyme) – французька автомобілебудівна компанія. Це другий за величиною виробник автомобілів у Європі і власник таких брендів як Citroen, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS Automobiles.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА