17:07 30.04.2021

"Вінницягаз" інвестує цьогоріч в газові мережі понад 60 млн грн.

2 хв читати
"Вінницягаз" інвестує цьогоріч в газові мережі понад 60 млн грн.

Обсяг інвестицій в газові мережі Вінниччини у 2021 році перевищить 60 млн грн. Основними статтями витрат стануть заходи з модернізації мереж регіону та споруд на них, електрохімічний захист газопроводів, заміна лічильників та придбання техніки для аварійно-диспетчерської служби компанії.

Напрямки та суми використання коштів для АТ "Вінницягаз" щорічно затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). На 2021 рік загальна сума інвестицій у мережі Вінницької області та заміну лічильників газу складе понад 60 млн. грн.

"АТ "Вінницягаз" постійно впроваджує в обслуговуванні газорозподільних мереж новітні технології, встановлює сучасне обладнання. Виконання визначених інвестиційною програмою заходів підвищить надійність та безпеку експлуатації системи газопостачання Вінниччини, забезпечить високу якість надання послуг споживачам", – пояснює технічний директор компанії Ігор Дорошенко.

Так, на виконання плану розвитку підприємства у 2021 році АТ "Вінницягаз" спрямує на  капітальний ремонт та реконструкцію мереж 13,4 млн. грн. Зокрема, будуть замінені 7 ГРП та реконструйовані 11 ШГРП із встановленням натомість сучасних шафових газорозподільних пунктів виробництва Львівського заводу RGC Production. Майже 2800 будинків отримають нові КБРТ.

2,6 млн грн. заплановані на кільцювання шести газопроводів, заміну пошкоджених ділянок газопроводів та заміну шести спрацьованих засувок різного діаметру по всьому регіону. Крім того, буде проведена реконструкція 34 станцій катодного захисту мереж від корозії на суму 4,9 млн грн.

Для потреб аварійно-диспетчерської служби планується придбання 8 одиниць техніки на суму близько 7 млн грн. Дана техніка вкрай потрібна підприємству для забезпечення оперативності при локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

Інвестиційна програма на поточний рік дозволяє замінити 12,8 тис. лічильників газу побутовим споживачам. Це досить близько до фактичної потреби у заміні вузлів обліку, що вибраковуються щороку в процесі державної повірки. Для порівняння планом розвитку підприємства в минулому році було передбачено заміну лише  7,9 тис. приладів.

Увесь комплекс зазначених робіт виконується за рахунок тарифу на послугу розподілу природного газу. Тож для успішної реалізації запланованого важлива вчасна оплата послуг доставки газу  клієнтами компанії.

 

 

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА