18:00 12.05.2021

Харківміськгаз: три тисячі викликів – результат нехтування технічним обслуговуванням внутрішніх мереж

2 хв читати
Харківміськгаз: три тисячі викликів – результат нехтування технічним обслуговуванням внутрішніх мереж

З початку року аварійно-диспетчерська служба АТ "Харківміськгаз" відпрацювала 5,3 тис. заявок від споживачів природного газу. З них, майже три тисячі викликів пов’язані з витоком газу у квартирах та під’їздах багатоквартирних будинків.

 

Найрозповсюдженішими причинами витоків газу є відсутність регулярного технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж та самовільне втручання споживачів у системи газопостачання, зокрема,  заміна газових приладів.

 

Власники житла, ОСББ, відповідно до закону, забов’язані підписати договір на проведення технічного обслуговування внутрібудинкових мереж системи газопостачання. Здійснювати відповідні роботи може компанія, яка має необхідні дозволи на роботи з газовим обладнанням, матеріально-технічну базу та кваліфікований персонал.

 

За внутрішні мережі та газове обладнання у квартирах і приватних будинках відповідальні власники, за загальні мережі в багатоповерхівках – балансоутримувач (ОСББ, керуюча компанія або інше підприємство, яке надає послугу з утримання будинку).

 

Законом "Про житлово-комунальні послуги" визначено, що  технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках здійснюється за рахунок співвласників такого багатоквартирного будинку. А управитель багатоквартирного будинку, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, інша уповноважена співвласниками особа мають укласти договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з оператором газорозподільної системи або іншим суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

 

Фактично, внутрішньобудинкові мережі – це всі газові мережі від вентилю на вході в будинок: газові труби на фасадах будинків та всередині приміщень, підключене до них обладнання.

 

Отримати консультацію стосовно технічного обслуговування та підписати договір можна у 104.ua клієнтських просторах, за адресами: Гімназійна набережна 18а та пр-т Архітектора Альошина,5.

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА