15:29 25.06.2021

Рада ЧБТР затвердила звітність за 2020 рік

2 хв читати

25 червня 2021 року. Рада керуючих Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) сьогодні провела 23-тє щорічне засідання у віртуальному форматі. Під головуванням Республіки Вірменія Рада розглянула та затвердила фінансову звітність банку за 2020 рік. Рада директорів затвердила 22 нові операції на суму понад 771 млн євро у 2020 році. Нові зобов'язання досягли загалом 624 млн євро.

Незважаючи на складні умови пандемії, банк зберіг зростання і якість свого портфеля. Протягом року банк переорієнтував свою діяльність на надання підтримки МСП та іншим фірмам у подоланні пандемічної кризи з акцентом на проміжне фінансування і підтримку обігового капіталу наявних клієнтів. Портфель ЧБТР на кінець року перевищив 2 млрд євро, що на 12% більше, ніж у 2019 році. Банк зберігає свою прибутковість шістнадцятий рік поспіль із чистим прибутком розміром 14,2 млн євро. Рада обрала Керуючого Азербайджанської Республіки Головою Ради керуючих. Керуючих Болгарії та Грузії було обрано заступниками голови терміном на один рік.

Наступні щорічні збори банку та пов'язані з ними заходи відбуватимуться в Азербайджані.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) – це міжнародна фінансова організація, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною. Штаб-квартира ЧБТР розташована в Салоніках, Греція. ЧБТР підтримує економічний розвиток і регіональну співпрацю, надаючи позики, кредитні лінії та гарантії для проектів і торгового фінансування в державному і приватному секторах у країнах-членах банку. Статутний капітал банку становить 3,45 млрд євро. ЧБТР має довгостроковий рейтинг "А-" від Standard and Poor's, "А2" від Moody's і "А+" російського рейтингового агентства АКРА. Для отримання інформації про ЧБТР перейдіть за посиланням:

www.bstdb.org

bstdb.org

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА