17:44 25.06.2021

"Вінницягаз" інвестував в газові мережі за три роки понад 60 млн грн.

2 хв читати
"Вінницягаз" інвестував в газові мережі за три роки понад 60 млн грн.

Впродовж 2018-2020 р.р. компанія "Вінницягаз" інвестувала в газорозподільні мережі Вінниччини 60,5 млн грн. Втім цих коштів недостатньо для комплексного оновлення газових мереж області.

Нині діючий тариф на доставку газу не дає можливості АТ "Вінницягаз" здійснити повноцінний редизайн систем розподілу газу. В тому числі і мереж, які перебувають у державній власності. Компанія не може залучити для цього кошти через відсутність джерел компенсації. Ці заходи дозволять компанії зменшити витрати технологічного газу, а значить в довгостроковій перспективі – зменшувати навантаження на споживачів газу.

Щороку обсяг інвестицій в газорозподільну систему Вінницької області визначається НКРЕКП. Всі кошти, визначені в тарифі на розподіл, обов’язково інвестуються в державні мережі в повному обсязі. Здійснення інвестицій неухильно контролюється регулятором.

Впродовж 2018 р. по 2020 р. АТ "Вінницягаз" здійснило реконструкцію понад 11 км. газопроводів, замінили 160 відключаючих пристроїв, закільцювали 1 км. газових мереж на суму 5,3 млн грн. Замінили 114 застарілих ШГРП на сучасні та надійні виробництва Львівського заводу RGC Production.

"В 2021 році АТ "Вінницягаз" замінить 7 ГРП та 11 ШГРП, 34 станцій катодного захисту мереж від корозії. Майже 2800 будинків отримають нові КБРТ. 2,6 млн грн. заплановані на кільцювання шести газопроводів, заміну пошкоджених ділянок газопроводів та заміну спрацьованих засувок" - ділиться планами технічний директор компанії Ігор Дорошенко.

АТ "Віницягаз" здійснює інвестиції в газові мережі області за рахунок коштів, які сплачуються за розподіл природного газу. Компанія закликає споживачів сплачувати за розподіл газу вчасно, аби всі заплановані заходи могли бути виконані в строк. АТ "Вінницягаз", інвестуючи в газорозподільні мережі регіону, забезпечує стабільне і безаварійне газопостачання для 460 тис. споживачів Вінниччини та міста Гайворон.

 

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА