16:14 16.07.2021

Зарплати фахівців АТ "Миколаївгаз" майже на третину нижчі за середні в галузі енергетики

2 хв читати
Зарплати фахівців АТ "Миколаївгаз" майже на третину нижчі за середні в галузі енергетики

Не зважаючи на постійний діалог АТ "Миколаївгаз" з НКРЕКП, заробітна плата кваліфікованих працівників в газорозподільній галузі так і залишається низькою. Оплата праці газовиків є нижчою за середню по промисловості на 30,4%. І така ситуація призводить до системної кадрової кризи та відтоку фахівців.

Розміри заробітних плат, які отримують працівники АТ "Миколаївгаз", залежать від тарифу розподілу, який встановлюється НКРЕКП. В поточному році фонд оплати праці на підприємстві виріс всього на 47,7%. Наприклад, зараз середня заробітна плата слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування 5 розряду складає близько 12,8 тис. грн. на місяць. Це на 29% нижче ніж загалом в енергетиці по Україні.

Така ситуація з оплатою праці висококваліфікованих працівників призводить до великої плинності кадрів та ускладнює залучення молодих фахівців. Особливо гостро підприємство відчуває дефіцит працівників робітничих професій. Через низьку оплату праці  компанія не має можливості заповнити вакансії. За другу половину 2020 року та першу половину 2021 року плинність кадрів склала понад 15%, при нормі в 8-10% для промислового сектору.

"Наразі на підприємстві існують вакансії: слюсарів з експлуатації та ремонту газового устаткування, майстрів, техніків, інженерів та інших фахівців. Але для того, щоб залучити висококваліфіковані кадри, які зможуть надавати якісні послуги нашим клієнтам, нам необхідно запропонувати їм конкурентну заробітну плату. Але ми обмежені в цьому через тариф", - говорить начальник управління персоналом АТ "Миколаївгаз" Неля Мостепан.

Для того щоб АТ "Миколаївгаз" міг конкурувати на ринку праці, розмір зарплатної частини має бути переглянутий НКРЕКП в тарифі розподілу газорозподільної компанії щонайменше на 30%. Адже від кваліфікації та професіоналізму залучених кадрів в першу чергу залежать безперебійність газопостачання, безаварійність роботи газової системи, а відтак і безпека споживачів газу.

 

 

 

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території  Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Миколаївгаз" експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2020 році АТ "Миколаївгаз" доставила своїм клієнтам  421,5 млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА