15:25 20.08.2021

З початку року "Дніпрогаз" обстежив близько 1100 км газових мереж

2 хв читати
З початку року "Дніпрогаз" обстежив близько 1100 км газових мереж

У січні-липні поточного року фахівці "Дніпрогазу" провели комплексне приладове обстеження (КПО) близько 1100 км газопроводів Дніпра та Дніпровського району. В результаті робіт було виявлено 63 витоки природного газу на надземних та підземних газопроводах.

У 2021 році АТ "Дніпрогаз" планує обстежити більше 1800 км газопроводів комплексним приладовим методом. За сім місяців працівники служби КПО перевірили близько 1100 км газогонів, що складає 60% від запланованих показників. В ході робіт було виявлено майже 200 пошкоджень ізоляційного покриття підземних газопроводів, 14 витоків газу на підземних та 49 витоків на надземних мережах.

 "Важливо розуміти, що навіть несуттєві пошкодження газових мереж не тільки призводять до втрат природного газу, але й можуть спричинити виникнення аварійних ситуацій, - розповідає в.о. технічного директора "Дніпрогазу" Сергій Матієнко. – Для своєчасного виявлення витоків газу фахівці підприємства оснащені лазерними детекторами метану, газоіндикаторами, трасошукачами, обладнанням для контролю стану ізолюючого покриття газопроводів без розриття ґрунту та іншими сучасними приладами".

Після комплексного обстеження газових мереж фахівцями компанії приймається рішення щодо можливості подальшої експлуатації газопроводів та включення їх до плану капітальних ремонтів та реконструкції об’єктів системи газопостачання.

Загальний обсяг фінансування заходів Плану розвитку газорозподільної системи АТ "Дніпрогаз" у 2021 році встановлено на рівні 79 млн грн. Близько 40% коштів буде витрачено саме на технічне переоснащення газових мереж Дніпра та Дніпровського району. За ці кошти персонал компані планує провести реконструкцію більше 3 км газопроводів, замінити 32 газорегулюючі пункти, побудувати 3 нові станції катодного захисту газопроводів та реконструювати 28 існуючих станцій електро-хімічного захисту газопроводів. 

 

Довідка:

АТ "Дніпрогаз" - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Щорічно АТ "Дніпрогаз" доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА