14:00 17.09.2021

У Харкові понад 90% споживачів природного газу не мають заборгованості за послугу з доставки

2 хв читати
У Харкові понад 90% споживачів природного газу не мають заборгованості за послугу з доставки

З початку року кількість відповідальних платників за послугу з доставки природного газу, яку надає АТ "Харківміськгаз", перевищила 90%. Однак деякі споживачі ухиляються від сплати та накопичують заборгованість. З ними проводиться судово-претензійна робота, і вже у вересні близько 10 тис. клієнтам компанії офіційно вручили претензії. У разі відмови від сплати за доставку газу, справи боржників будуть передаватися до суду, де споживачі повинні, окрім суми боргу, сплатити також судовий збір та виконавчі витрати.

Своєчасна сплата за розподіл природного газу забезпечує безперебійну цілодобову роботу аварійно-диспетчерської служби АТ "Харківміськгаз", яка попереджає та усуває аварійні ситуації задля безпеки мешканців міста. Крім того, кошти, які сплачують харків’яни, йдуть на ремонт, модернізацію та підтримку в робочому стані газових мереж міста, а також на їхню капітальну реконструкцію.

Клієнти компанії, які ухиляються від сплати обов’язкових платежів, ризикують залишитися без газопостачання. Адже з 20 серпня 2021 року, відповідно до Закону України №1657-IX знято мораторій на відключення споживачів, що мають заборгованості, від комунальних послуг. Заборона на відключення буде дійсна тільки в регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Мінімальну вартість за доставку газу оплачують ті споживачі, помешкання яких відключене від систем газопостачання, споживачі, підключені до газопостачання, але які не використовують газ, а також споживачі, які використовують газ в обсягах, менших за визначені НКРЕКП.

Сплачувати за доставку необхідно до 20 числа кожного поточного місяця. АТ "Харківміськгаз" дякує усім клієнтам, які своєчасно сплачують за послугу з доставки газу.

 

 

 

 

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА