11:45 23.09.2021

Вінницягаз: 70% споживачів вчасно сплачують за розподіл газу

2 хв читати
Вінницягаз: 70% споживачів вчасно сплачують за розподіл газу

Станом на 1 вересня, 70% клієнтів АТ "Вінницягаз" вчасно розрахувалися за послугу розподілу газу. Інша частина споживачів затримує оплату рахунків. Загальна сума боргу перед компанією сягнула 50 млн грн. Це є причиною затримки фінансування технологічного процесу доставки газу та підготовки мереж до опалювального сезону.

 

За 8 місяців 2021 року за послугу розподілу газу повністю розрахувались понад 316 тис. споживачів Вінниччини. З них, 20 тисяч клієнтів уже розрахувалися до кінця поточного року.

"Наша компанія вдячна клієнтам, які вчасно розраховуються за послугу розподілу газу. Адже за рахунок тарифних коштів "Вінницягаз" здійснює утримання та обслуговування мереж, їх підготовку до опалювального сезону, забезпечує щоденне функціонування аварійно-диспетчерської та інших служб. Підтримує в цілодобовому режимі роботу усіх технологічних процесів, що забезпечують надійність газорозподільної системи регіону, безперебійну та безаварійну доставку газу до кожного споживача", – пояснює директор комерційний АТ "Вінницягаз" Олександр Товмач.

Із загальної суми боргу споживачів у 50 млн грн: 36 млн грн. - борг побутових споживачів, 10 млн грн. – підприємства ТКЕ, 2,5 млн грн. – промислові компанії, 1,5 млн грн. – бюджетні організації. 

АТ "Вінницягаз" змушене стягувати заборгованість у примусовому порядку. Так, за 8 місяців поточного року боржникам направлено понад 150 тис. досудових попереджень. За відсутності реагування стягнення боргу здійснюється в судовому порядку. Крім суми боргу таким споживачам доведеться сплатити ще судові витрати та виконавчий збір. Ризикують неплатники втратити субсидію. Крім того, можуть залишитися без газопостачання.

З 20 серпня 2021 року, відповідно до Закону України №1657-IX, знято мораторій на припинення надання комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість. Заборона на відключення діятиме тільки в регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Відтак, АТ "Вінницягаз" закликає клієнтів не накопичувати борги та  вчасно сплачувати за послугу розподілу газу – до 20 числа кожного місяця, в якому отримуєте послугу. У свою чергу Оператор ГРМ подбає про належний стан мереж, доставку газу до кожного споживача 24/7.

 

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА