09:48 27.09.2021

"Миколаївгаз": 45% газових лічильників за результатом повірки визнано непридатними

2 хв читати
"Миколаївгаз": 45% газових лічильників за результатом повірки визнано непридатними

За 8 місяців 2021 року "Миколаївгазом" було передано на державну повірку 11,2 тис. газових лічильників. При перевірці 5 тис. з них визнано непридатними для подальшої експлуатації.

Всі вибраковані прилади обліку будуть замінені компанію за рахунок тарифу на розподіл газу.

Щороку планову повірку в Миколаївській області проходять більше 20 тис. вузлів обліку газу. У цьому році під час повірок придатними для використання визнано 6,1 тис. приладів, а 5,1 тис. вузлів обліку не підлягають подальшій експлуатації та ремонту.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щороку затверджує розмір обмінного фонду лічильників, тобто певну кількість побутових газових лічильників, які оператори ГРМ можуть замінити за кошти з тарифу. Для АТ "Миколаївгаз" обмінний фонд було закладено у тариф вперше лише минулого року.

"Відповідно до плану розвитку АТ "Миколаївгаз" на 2021 рік передбачено понад 12,3 млн гривень інвестицій для заміни 6,5 тис. непридатних лічильників газу та майже 2,5 млн гривень для формування обмінного фонду побутових вузлів обліку" - зазначає технічний директор АТ "Миколаївгаз" Дмитро Грицай.

Планова повірка, ремонт та заміна газових лічильників здійснюється за рахунок сплати за розподіл природного газу.

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території  Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Миколаївгаз" експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2020 році АТ "Миколаївгаз" доставила своїм клієнтам  421,5 млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА