14:02 05.10.2021

З початку року у Дніпрі встановлено майже 4 тис індивідуальних лічильників газу

2 хв читати
З початку року у Дніпрі встановлено майже 4 тис індивідуальних лічильників газу

За 9 місяців 2021 року фахівці АТ "Дніпрогаз" встановили для клієнтів близько 4 тис індивідуальних газових лічильників. Всього у поточному році компанія планує встановити понад 5 тис приладів обліку.

Цього року АТ "Дніпрогаз" встановить понад 5 тис індивідуальних лічильників газу побутовим споживачам. НКРЕКП передбачило для цього майже 11,5 млн грн.

Термін встановлення лічильників газу в Україні продовжено до 1 січня 2023 року. Наразі комерційним обліком блакитного палива у Дніпрі та Дніпровському районі забезпечені більше 90% домогосподарств.

"Роботи зі встановлення індивідуальних лічильників газу фахівці АТ "Дніпрогаз" виконують для споживачів газу повністю безкоштовно, а для виконання монтажних робіт виділяється необхідна кількість розхідних матеріалів", - роз’яснює в.о. технічного директора АТ "Дніпрогаз" Сергій Матієнко.

Основна проблема, яка виникає у процесі оснащення лічильниками багатоповерхівок, пов’язана з відсутністю доступу у газифіковані квартири. Нерідко деякі мешканці свідомо перешкоджають виконанню робіт, відмовляючи у доступі для встановлення лічильників.

Кодекс ГРМ визначає: у разі відмови від встановлення приладу обліку фахівці газорозподільної компанії зобов'язані скласти Акт про порушення та Акт про відмову від встановлення лічильника. На підставі даних документів розрахунки за спожитий газ будуть проводитися за граничними нормами споживання, які в середньому у 3 рази більше діючих норм споживання газу. За наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання гранична норма газоспоживання складе 9,8 куб. м на 1 людину на місяць, за відсутності гарячого водопостачання - 18,3 кубометри на 1 людину на місяць.

З актуальним переліком адрес, за якими будуть встановлюватись індивідуальні прилади обліку газу, можна ознайомитись на сайті АТ "Дніпрогаз".

 

Довідка:

АТ "Дніпрогаз" - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Щорічно АТ "Дніпрогаз" доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА