14:31 29.10.2021

АТ "Івано-Франківськгаз": 22% лічильників непридатні для подальшої експлуатації

2 хв читати
АТ "Івано-Франківськгаз": 22% лічильників непридатні для подальшої експлуатації

АТ "Івано-Франківськгаз" з початку року провело 39,9 тис. планових повірок лічильників газу спільно з представниками державного підприємства "Івано-Франківськстандартметрологія". Результати повірок приладів показали, що 22% лічильників непридатні до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання. Окрім того, було обстежено 1633 лічильника, з яких у 181 було підтверджено факт втручання в роботу приладів обліку.

"Періодична повірка лічильників газу, а також їх демонтаж і монтаж наша компанія проводить безкоштовно для споживача. Щоправда деякі споживачі відмовляють газовикам в доступі у своє помешкання для зняття лічильника на повірку. Як правило, така відмова зумовлена втручанням людей у роботу приладу обліку для зменшення його показань", –  розповідає головний метролог АТ "Івано-Франківськгаз" Микола Бугра.

Повірці підлягають всі лічильники, що перебувають в експлуатації у споживачів понад 8 років незалежно від форми власності. Після її проведення споживачі можуть бути впевнені, що оплачують саме ту кількість газу, яку вони реально спожили.

Повірка приладів обліку здійснюється у сервісних центрах АТ "Івано-Франківськгаз" представниками ДП"Івано-Франківськстандартметрологія". Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу, якщо ж прилад обліку визнано непридатним, споживачу необхідно здійснити заміну лічильника на новий за власний кошт.

Такі порушення, кажуть газовики, легко виявляють за характерними механічними пошкодженнями на відліковому механізмі, підробленими пломбами, відбитками тавр та ін.

У газорозподільній компанії також зазначають, у разі недопуску споживача до помешкання, згідно кодексу ГРМ,  компанія складає акт про порушення, де фіксує відмову, а розрахунки за спожитий газ проводитимуться за граничними нормами споживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА