18:09 22.02.2022

"Івано-Франківськгаз" подав апеляцію на рішення Господарського суду міста Києва щодо штрафів АМКУ

2 хв читати
"Івано-Франківськгаз" подав апеляцію на рішення Господарського суду міста Києва щодо штрафів АМКУ

АТ "Івано-Франківськгаз" не визнає рішення Господарського суду м. Києва та заявляє, що вже розпочало процес його оскарження в суді апеляційної інстанції. Відповідна скарга вже підготовлена і сьогодні вже подана до Північного апеляційного господарського суду.

На даний час згадане рішення Господарського суду м. Києва не набрало законної сили, а тому відсутні підстави стверджувати, що АМКУ діяв законно під час винесення рішення про накладання штрафу на компанію.

21 лютого 2022 року Господарський суд міста Києва відмовив в повному обсязі у задоволенні позову АТ "Івано-Франківськгаз" про скасування рішення Антимонопольного комітету України.

АТ "Івано-Франківськгаз" вважає, що АМКУ неправомірно визначено товарні, географічні та часові межі ринку розподілу, а також невірно об’єднано з ринком розподілу інші ринки, ігноруючи критерії визначення товарних меж, передбачені Методикою АМК 49-р. Водночас, також невірно було застосоване спеціальне законодавство, що регулює діяльність з розподілу природного газу та фактичні умови її здійснення. Комітет не провів належного дослідження ринків побутових лічильників природного газу, всіх обставин їх функціонування та хибно дійшов до висновку про наявність зловживань на ринку розподілу природного газу та порушення конкуренції.

Підкреслюємо, що побутові споживачі не беруть участі в оптовому ринку купівлі-продажу побутових лічильників і не несуть жодних витрат чи втрат на цьому ринку. А "Івано-Франківськгаз" не є продавцем лічильників, тому їхні дії не могли викривити конкуренцію на всьому ринку приладів обліку.

 

 

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА