14:43 16.11.2021

167 бюджетних установ досі не мають підписаних договорів з постачальником "останньої надії" "Нафтогаз України"

2 хв читати
167 бюджетних установ досі не мають підписаних договорів з постачальником "останньої надії" "Нафтогаз України"

167 бюджетних установ Івано-Франківщини  досі не уклали договори з  визначеним урядом постачальником "останньої надії" НАК "Нафтогаз України". "Івано-Франківськгаз" неодноразово звертався до ОДА та органів місцевого самоврядування посприяти в укладанні бюджетними установами таких договір. В іншому випадку  вже з 1 грудня вони залишаться без тепла чи оплачуватимуть спожитий газ за ринковою ціною.  А серед них і заклади охорони здоров’я, освіти, культури.

Нагадаємо, в жовтні "Нафтогаз" не встиг укласти договори з усіма бюджетними закладами країни на постачання газу за пільговою ціною. Тому, щоб розпочати опалювальний сезон, Кабмін прийняв постанову від 25 жовтня 2021 р., № 1102. Відповідно до постанови, на час укладання договорів за спрощеною процедурою, бюджетні заклади отримають газ від постачальника "останньої надії" за ціною 16,8 гривні за 1 куб. м. А сама процедура підписання договорів з постачальником повинна бути завершена до 1 грудня цього року. Якщо договорів не буде,  АТ "Івано-Франківськгаз" - не матиме права здійснювати доставку газу таким споживачам – бюджетним установам.

"Часу на укладання договорів залишається все менше й менше. Ми неодноразово зверталися до Івано-Франківської міської ради, обласної державної адміністрації  та органів місцевого самоврядування посприяти в укладенні договорів бюджетними установами з постачальником, - каже комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик. – Лише цього тижня листи з роз’ясненнями були надіслані на адресу ОДА та 62  ОТГ".

Відповідно до чинного законодавства, якщо у споживача (незалежно чи це бюджетна установа, чи приватна компанія) не було укладено з постачальником договору, то він не мав права використовувати природний газ. Виняток Кабмін зробив для бюджетних установ та тепловиків тільки до 1 грудня 2021 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА