14:01 10.11.2021

Ігнорував щомісячний платіж у 612 грн — сплати понад 10 тис грн: рішення суду на користь Закарпатгазу

2 хв читати
Ігнорував щомісячний платіж у 612 грн — сплати понад 10 тис грн: рішення суду на користь Закарпатгазу

Тячівський районний суд задовольнив позов АТ «Закарпатгаз» до жителя с. Тересва про стягнення заборгованості за надану послугу з розподілу газу. Сума накопиченого боргу споживачем становить 8223 грн, однак йому доведеться оплатити додатково 2270 грн судового збору. Якщо споживач не сплатить борг добровільно, справу буде передано до виконавчої служби, у такому випадку боржнику доведеться оплатити додатково виконавчий збір — 10% від суми боргу.

Отримавши судовий наказ про необхідність оплати, житель Тячівщини не погодився і скасував його. За законом, відповідач має на це право. Але після цього справа була розглянута судом вищої інстанції.  Суд постановив стягнути зі споживача суму боргу за послугу з розподілу газу та судовий збір. Таким чином, нехтуючи щомісячною оплатою послуги, споживач накопичив борг, що в сумі з судовим збором наразі становить близько 10,5 тис грн.

АТ «Закарпатгаз» наголошує: від своєчасної оплати послуги залежить надійність, безперебійність та найголовніше — безпечність газопостачання. Газові мережі потрібно обслуговувати і підтримувати у належному стані, що здійснюється виключно з коштів, отриманих підприємством за послугу з розподілу природного газу. Накопичення боргу тягне за собою низку проблем для споживача.

Довідково: АТ «Закарпатгаз» — газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Закарпатської області та надає послугу з розподілу газу 276 тис споживачам у категорії «населення». Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, становить 7,5 тис км.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА