14:43 01.12.2021

У 2021 році АТ "Дніпрогаз" інвестувало у газорозподільні мережі майже 19 млн грн

2 хв читати
У 2021 році АТ "Дніпрогаз" інвестувало у газорозподільні мережі майже 19 млн грн

Впродовж 2021 року "Дніпрогаз" інвестував 18,8 млн грн з метою забезпечення сталої та безаварійної роботи системи газопостачання. Фахівці компанії провели комплекс робіт з редизайну та модернізації газових мереж, замінили та відремонтували обладнання для якісної доставки газу мешканцям Дніпра та Дніпровського району.

Обсяг інвестицій, які залучаються "Дніпрогазом" для оновлення системи газорозподілу, щорічно затверджується  НКРЕКП. За ці кошти у 2021 році спеціалісти АТ "Дніпрогаз" замінили 1 км застарілих сталевих газопроводів на поліетиленові, провели реконструкцію 3 ГРП з повною заміною обладнання, замінили 10 засувок у газових колодязях та більше 250 кранів на газопроводах-вводах у житлові будинки, виконали капремонт та модернізацію 47 станцій катодного захисту газопроводів від корозії.

Крім того, у поточному році на території лінцензійної діяльності АТ "Дніпрогаз" було замінено 25 застарілих шафових газорегуляторних пунктів на нові сучасні ШГРП власного виробництва заводу RGC Production.

"Заміна морально застарілих та фізично зношених ШГРП – це значна частина комплексного редизайну газорозподільної системи компанії, – наголошує в.о. технічного директора "Дніпрогазу" Сергій Матієнко. – Встановлене обладнання дозволяє суттєво зменшити втрати газу та забезпечити стабільний розподіл блакитного палива для наших клієнтів. Зауважу, що фільтри нових ШГРП очищують блакитне паливо від механічних мікрочасток перед його подачею до газових приладів споживачів".

У разі затвердження Плану розвитку газорозподільної системи Дніпра на 2022 рік фахівці "Дніпрогазу" планують реконструювати 3,5 км газопроводів, провести капітальний ремонт майже 4 км підводного переходу високого тиску через річку Дніпро, замінити 19 вимикаючих пристроїв у газових колодязях, провести капітальний ремонт 20 установок катодного захисту, 4 ГРП та 36 ШГРП, а також встановити 23 нових ШГРП RGC Production. На це компанія планує витратити більше 29 млн грн.

Увесь комплекс зазначених робіт виконується за рахунок тарифу на послугу розподілу природного газу. Газовики закликають сплачувати за доставку палива вчасно, аби всі заплановані заходи виконувались в строк для стабільного і безаварійного газопостачання споживачів.

 

 

Довідка:

АТ "Дніпрогаз" - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Щорічно АТ "Дніпрогаз" доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА