11:25 22.12.2021

Понад 8000 заявок виконано аварійниками "Криворіжгазу" з початку року

2 хв читати
Понад 8000 заявок виконано аварійниками "Криворіжгазу" з початку року

З початку 2021 року аварійно-диспетчерська служба АТ "Криворіжгаз" прийняла від споживачів 8251 заявку, з яких майже 6000 – про витік газу.

Найпоширенішими причинами є самовільне втручання споживачів у систему газопостачання, заміна газових приладів, недотримання вимог безпеки та відсутність регулярного технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Вісім аварійних бригад АДС чергують цілодобово, оперативно виїжджаючи на виклики та ліквідовуючи аварійні ситуації. Більшість витоків та аварій можна уникнути за умови проведення регулярного технічного обслуговування внутрішніх мереж.

"Майже 70% викликів АДС пов'язані із запахом газу у приміщеннях, де встановлені газові прилади, та у під'їздах, тобто витік газу відбувається на внутрішньобудинкових мережах. Про їхнє обслуговування мають подбати власники або балансоутримувач, уклавши договір на технічне обслуговування", - розповідає директор технічний АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

Проводити технічне обслуговування може компанія, яка має необхідні дозволи на роботи з газовим обладнанням, відповідну матеріально-технічну базу та спеціально навчений персонал.

Усі роботи та вартість технічного обслуговування визначається індивідуально для кожного споживача залежно від встановленого обладнання. Дізнатись інформацію та підписати договір можна в 104.ua клієнтських просторах, які обслуговують клієнтів АТ "Криворіжгаз" або проконсультуватися за телефонами контакт-центру 067 62 92 104, 056 46 26 104.

Нагадуємо, згідно із законом "Про житлово-комунальні послуги", Оператор ГРМ відповідає за розподільні газопроводи. За внутрішні мережі та газове обладнання у квартирах та приватних будинках відповідальні власники, за загальні мережі у багатоповерхівках – балансоутримувач (ОСББ, керуюча компанія або інше підприємство, що надає послугу утримання будинку). До затвердженого НКРЕКП тарифу на розподіл газу витрати на ці роботи не закладено.

Межа, де починається внутрішньобудинкова мережа, визначається актом балансової приналежності – зазвичай, це точка приєднання до розподільного газопроводу. Фактично, внутрішньобудинкові мережі - це все газові мережі від вентиля на вході в будинок: газові труби на фасадах будинків та всередині приміщень, а також підключене до них обладнання.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА