12:09 30.12.2021

АТ "Хмельницькгаз" власним коштом замінив близько 13 тис. лічильників газу споживачам

2 хв читати
АТ "Хмельницькгаз" власним коштом замінив близько 13 тис. лічильників газу споживачам

З початку року АТ "Хмельницькгаз"  здійснив планову повірку понад 30,5 тис.побутових лічильників газу. Водночас,  за рахунок газорозподільної компанії проведено заміну майже 13 тис. приладів обліку, які в ході повірки були визнані непридатними до подальшої експлуатації. Їх вартість складає  понад 15 млн грн.

Основними причинами подальшої непридатності приладів обліку є корозія корпусу, зношеність комплектуючих та закінчення терміну експлуатації. Адже це призводить до невідповідності метрологічним характеристикам та, як наслідок, спотворює результати вимірювання обліку газу.

Наразі повірка лічильників здійснюється за рахунок коштів АТ "Хмельницькгаз". Тож якщо фахівці встановлять непридатність приладу обліку газу, то подальший  ремонт чи заміна  на новий будуть здійснені безкоштовно. В разі належності лічильника споживачеві, його безоплатна заміна  проводиться з обмінного фонду підприємства, однак, за наявності облікового  пристрою.

"Заміну лічильників, які не пройшли планову періодичну повірку державного повірника, здійснює "Хмельницькгаз" за кошти газорозподільної компанії, що закладені НКРЕКП в тарифі на розподіл газу, - інформує технічний директор Дмитро Дідич. – У наступному році, відповідно до Інвестиційної програми та прогнозованих планових потреб, наші фахівці проведуть безкоштовну заміну 15 тис. лічильнків у споживачів".

Під час повірки лічильників виявляють не лише відхилення у роботі та некоректне вимірювання обсягів використаного газу, а й випадки втручання у прилад. До прикладу, з початку року виявлено 72 втручання в роботу лічильника, що складає 6,5% від загальної кількості проведених експертиз.

Тож в такому разі споживач зобов’язаний замінити лічильник за власний кошт, а також оплатити проведення експертизи, демонтаж і встановлення приладу. 

 Довідка:

АТ "Хмельницькгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Хмельницької області (окрім м.Шепетівки та Шепетівського району) у співпраці з брендом РГК. Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис.км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА