12:49 11.09.2023

Інклюзія в дії: форум НАІУ визначає курс на гуманітарне реагування

3 хв читати

Національна Асамблея людей з інвалідністю України організовує форум в Києві на тему «Включення та участь: люди з інвалідністю в центрі політики гуманітарного реагування під час війни».

12-13 вересня 2023

Онлайн / офлайн

 

 

Прем’єр-готель “Русь”

м. Київ, вул. Госпітальна,4.

 

Форум має на меті зібрати понад 70 представників організацій людей з інвалідністю, активістів, які представляють інтереси людей з різними порушеннями, батьків, які виховують дітей з інвалідністю, людей старшого  віку, цивільних та військових  з різних областей України, які постраждали і набули інвалідності, щоб:

✔обговорити питання участі та внеску організацій осіб з інвалідністю в гуманітарне реагування за 1,5 роки повномасштабного вторгнення;

✔обмінятись досвідом та обговорити існуючі проблеми в гуманітарному реагуванні;

✔напрацювати спільні рекомендації включення питань інвалідності в План Гуманітарного реагування на 2024 рік.

Форум є унікальною можливістю для представників громадських організацій  людей з інвалідністю, міжнародних інституцій, Агенцій ООН, кластерів, державних установ та ЗМІ обговорити питання надання гуманітарної допомоги людям з інвалідністю та людям похилого віку у період воєнного стану.

Партнери

  • Міжнародна фундація виборчих систем (IFES);
  • Європейський форум інвалідності (EDF).

Програма заходу

 

13 вересня (онлайн / офлайн)

9:30 Реєстрація

10:00 – 10:15 Вітальне слово

10:15 – 12:00 Заключна дискусійна панель: “Пріоритети гуманітарного реагування 2024 рік: включення та внесок  людей з інвалідністю” (підсумки тематичних дискусій).

12:00 Вільне спілкування.

*Тематичні дискусії:

  • Покращення доступу людей з інвалідністю, з функціональними порушеннями, людей похилого віку до основних послуг на рівні громад під час воєнних дій та надзвичайних ситуацій (освіта, соціальний захист, медицина, адміністративні послуги, прихистки, моніторинг ситуації та оцінка, рекомендації та інше).
  • Багатоцільова грошова допомога: досвід, проблеми, координація, моніторинг ситуації, рекомендації та інше.
  • Залучення та внесок організацій людей з інвалідністю в гуманітарне реагування (інституційна підтримка громадських організацій людей з інвалідністю, адвокаційні заходи на захист прав, зворотний зв'язок, поліпшення комунікації для ефективного гуманітарного реагування на проблеми людей з інвалідністю, рекомендації та інше).

Національна Асамблея людей з інвалідністю України запрошує зацікавлені інституції до активної участі в Форумі – це відкрита платформа для спілкування у вирішенні конкретних проблем.

Кількість учасників в офлайн-заході обмежена.

Для медіа: для отримання акредитації та додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до

прес-служби Національної Асамблеї людей з інвалідністю України за телефоном: +380 66 292 14 39.

Стежити за апдейтами та за новинами НАІУ можна на сторінці у Facebook та на сайті організації.

Національна Асамблея людей з інвалідністю України налічує більше ста організацій, які представляють інтереси людей з різними порушеннями. З перших днів війни організації надають гуманітарну допомогу людям з інвалідністю та людям похилого віку з різних областей України: продукти харчування, засоби гігієни, асистивні технології, ліки, непродовольчі товари першої необхідності. На базі організацій створені прихистки (5 областей), простори для дітей (різні локації у 18 областях), надається консультативна та психологічна підтримка. НАІУ працює з цивільними та військовими, які набули інвалідності внаслідок війни, адвокатує питання захисту прав людей з інвалідністю в різних сферах та інше.

Захід організовується Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги, спрямованої на підвищення доступності політичного та суспільного життя, а також повного включення всіх громадян у демократичний процес. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належатимуть авторам і не обов'язково відображають погляди IFES.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА