19:09 25.12.2012

Новий власник ФК "Металiст" має намiр виграти чемпiонат України з футболу i готовий викупити мiську частку стадiону "Металiст"

3 хв читати
Новий власник ФК "Металiст" має намiр виграти чемпiонат України з футболу i готовий викупити мiську частку стадiону "Металiст"

Новий власник ФК "Металiст" (Харкiв) Сергiй Курченко ставить мету протягом трьох рокiв виграти "золото" чемпiонату України з футболу i готовий викупити у мiської влади Харкова їхню частку в стадiонi "Металiст".

"Я не хочу дивитися в спину донецькому "Шахтарю" i київському "Динамо", я не хочу щороку святкувати, те що ми завоювали бронзовi медалi чемпiонату України. Я хочу, щоб на нашому стадiонi лунав гiмн Лiги чемпiонiв. Наша мета - протягом трьох рокiв виграти золото чемпiонату, а протягом п'яти рокiв привезти до Харкова європейський трофей", - йдеться в заявi С.Курченка, переданiй агентству "Iнтерфакс-Україна".

Вiн нагадав, що на реконструкцiю стадiону "Металiст" було витрачено $100 млн, $30 млн з яких витратив колишнiй власник клубу Олександр Ярославський, а $70 млн було видiлено з мiського бюджету. "У конфлiктi мiж мiською владою та Олександром Ярославським я не брав участi, але хочу подiлитися своїм баченням щодо виходу iз ситуацiї. Найближчим часом я зроблю офiцiйну пропозицiю мiськiй владi викупити їхню частку i стати 100-процентним власником стадiону, а щоб вони витратили всi цi кошти на потреби мiста й областi", - сказав С.Курченко.

"Я народився i вирiс у Харковi i є великим вболiвальником ФК "Металiст". Я вдячний О.Ярославському за те, що вiн зробив для розвитку нашого клубу i взагалi для українського футболу. Я вдячний О.Ярославському за те, що вiн узяв клуб, коли той перебував у Першiй лiзi та переживав найгiршi часи, i за сiм рокiв свого президентства шiсть рокiв поспiль виграв бронзовi медалi чемпiонату України, а минулого року команда дiйшла до 1/4 Лiги Європи", - наголошує новий власник харкiвського клубу.

"Сьогоднi я став власником ФК "Металiст". Угода вiдбулася на ринкових взаємовигiдних умовах. Олександр Ярославський отримав високу компенсацiю, а я отримав те, про що мрiяв з дитинства, - футбольний клуб "Металiст", - наголосив С.Курченко.

"Я прекрасно розумiю, що сьогоднi всiх вболiвальникiв непокоїть одне питання: що буде з нашою командою? Я переконаний, що разом iз вболiвальниками ми будемо завойовувати трофеї, а найголовнiше, одержувати задоволення вiд гарної гри", - запевнив власник "Металiста".

Як повiдомлялося, 24 грудня було оголошено, що група компанiй "ГазУкраiна" досягла домовленостей з придбання ФК "Металiст" (Харкiв) у бiзнесмена Олександра Ярославського. Цього дня Ярославський заявив, що склав iз себе повноваження президента ФК "Металiст" (Харкiв) i передав зобов'язання з його фiнансування iншому iнвестору.

23 грудня у ЗМI з'явилася iнформацiя про те, що О.Ярославський домовився про продаж "Металiста" 27-рiчному харкiвському бiзнесмену i юристу Сергiю Курченку, якого мас-медiа пов'язує з компанiєю "ГазУкраїна".

19 грудня Харкiвська мiськрада звернулася до Харкiвської облради з проханням передати стадiон "Металiст" у комунальну власнiсть мiста.

Ранiше президент ФК "Металiст" Олександр Ярославський, коментуючи можливу передачу однойменного стадiону в комунальну власнiсть мiста, звинуватив мера Харкова Геннадiя Кернеса у "махновщинi".

Голова Харкiвської облдержадмiнiстрацiї Михайло Добкiн 21 грудня не виключив, що Харкiвська облрада може виставити на продаж стадiон "Металiст". У свою чергу Г.Кернес вважає, що стадiон "Металiст" використовується неефективно. На його думку, стадiон "Металiст" має бути затребуваний не лише у днi матчiв.

Як вiдомо, О.Ярославський був генеральним iнвестором i координатором пiдготовки Харкова до Євро-2012, iнвестувавши $300 млн власних коштiв у будiвництво стадiону "Металiст", п'ятизiркового готелю, аеропорту, та iншi проекти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА