18:57 08.01.2020

Конфісковане у Курченка майно "Металіста" буде передано в управління нового держпідприємства

3 хв читати
Конфісковане у Курченка майно "Металіста" буде передано в управління нового держпідприємства

Повернута у держвласність тренувальна база ФК "Металіст" у селищі Високому (Харківська область) є поштовхом до розвитку футболу і її варто зробити прибутковою, вважає голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

"Для нас це дуже важливо, тому що харківський футбол потрібно розвивати. І повернення цієї бази - це новий поштовх до розвитку футболу. Зважаючи на те, що така база - єдина на сході України, ми маємо її зробити на 100% прибутковою", - наводить слова Кучера прес-служба ХОДА.

Він повідомив також, що конфісковані у олігарха Сергія Курченка активи ФК "Металіст" буде передано в управління нового державного підприємства, яке буде зареєстровано найближчим часом.

"Державна реєстрація відбулася минулого тижня. Наразі це майно держави. Наступного тижня ми зареєструємо державне підприємство, в управління цього підприємства перейдуть всі приміщення, всі комплекси, зокрема і на стадіоні "Металіст", - сказав Кучер.

За його словами, після реєстрації ДП, буде проведено калькуляцію витрат, необхідних для відновлення бази у Високому. Її стан за останні роки суттєво погіршився. Через борги її відключено від газу. Приміщення потребують ремонту. Кучер доручив підлеглим вивчити питання підключення газу до будинків бази.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб "Металіст" повертається з власності опального українського бізнесмена Курченка в держвласність.

"Ми можемо з гордістю повідомити харків'янам, що футбольний клуб "Металіст" належатиме не втікачам-клептократам, а харків'янам", - сказав Луценко.

Він уточнив, що йдеться про спецконфіскацію майнових прав ФК "Металіст" на суму $200 млн.

"У порядку спеціальної конфіскації $200 млн, які належать членам організованого злочинного угруповання Януковича, сьогодні управління виконавчої служби проводить через суд рішення про спеціальну конфіскацію всіх майнових прав футбольного клубу "Металіст". Він повертається від Курченка в дохід держави", - сказав Луценко.

За його словами, після завершення процедури можливі різні варіанти подальшого використання майнових прав клубу.

"Виконавчі служби країни ухвалять рішення про його використання: можливий варіант передачі в муніципальне управління, можливий конкурс для інвесторів, можливі інші варіанти, які перебувають за межами моєї компетенції", - сказав Луценко.

9 січня 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю "5 каналу" повідомив, що конфіскація ФК "Металіст" (Харків) перебуває на фінальній стадії.

"Конфіскація футбольного клубу "Металіст" перебуває на фінальній стадії, оскільки відповідне рішення суду про конфіскацію набуло чинності вже понад два місяці тому. Тепер Міністерство юстиції має визначити відповідний орган або підприємство, на баланс якого необхідно передати всі об'єкти, що належать футбольному клубу "Металіст"", - сказав Єнін.

18 січня 2018 року голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична виступила за передачу майна ПАТ "ФК "Металіст" після закінчення процедури спецконфіскації у спільну власність територіальних громад області.

11 квітня 2018 розпорядженням Кабінету Міністрів України майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст - Аарена" було віднесено до сфери управління обласної державної адміністрації.

На початку січня 2020 року приміщення на стадіоні "Металіст" у Харкові та тренувальна база однойменної футбольної команди у в селищі Високому, які було конфісковано у Сергія Курченка, було зареєстровано в Державному реєстрі нерухомого майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА