12:16 03.09.2020

АРМА в конкурсі на управління активами УМХ вимагає від учасників отримання згоди у пов'язаних із власником холдингу осіб - "1+1 media"

2 хв читати
АРМА в конкурсі на управління активами УМХ вимагає від учасників отримання згоди у пов'язаних із власником холдингу осіб - "1+1 media"

 Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) у рамках повторного конкурсу на управління активами "Українського медіа холдингу" (УМХ) висунула нові вимоги до учасників і змінила ключові критерії.

Як повідомила прес-служба групи "1+1 media", ТОВ "1+1 Інтернет" якої є також учасником зазначеного конкурсу, з критеріїв нового конкурсу зникло письмове запевнення, що учасник не перебуває під контролем УМХ або його бенефіціарів. У свою чергу з'явилася вимога, щоб учасник отримав згоду власника активів у вигляді корпоративних прав на управління ними.

"Отже, АРМА офіційно задекларувала як суттєву вимогу отримання згоди у осіб, які мають безпосередній стосунок до власника УМХ, а значить, не можуть бути нейтральною ланкою процесу", - заявили в "1+1 media".

Крім того, як зазначає група, за тиждень до фінальної подачі документів юристи медіахолдингу виявили, що змінилися вимоги до ключових конкурсних документів, про що не було повідомлено додатково, і що могло стати причиною відхилення заявки і ТОВ "1+1 Інтернет", й інших учасників.

За інформацією джерел "1+1 media", такі зміни в правилах конкурсних умов лобіюються одним із учасників конкурсу ТОВ "Видавництво "Український медіа дім", яке тісно пов'язане зі структурами, що входять у сферу впливу Сергія Курченка.

"1+1 media" вважає це тривожним сигналом, що свідчить про непрозорість повторного конкурсу і пасивну роль такої установи як АРМА, яка у такий спосіб знімає з себе відповідальність щодо ефективного управління майном, переданим їй в управління державою. "1+1 media", як і раніше, вимагає забезпечити відкритість і прозорість проведення конкурсу та підбиття його підсумків. У разі вирішення питання на користь ТОВ "Видавництво "Український медіа дім" ТОВ "1+1 Інтернет" оскаржуватиме цей результат у суді", - заявили в "1+1 media".

Як повідомлялося, медіагрупа "1+1 media" повторно подалася на конкурс Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) на управління активами "Українського медіа холдингу" Сергія Курченка (УМХ).

Згідно з інформацією АРМА, в попередньому конкурсі вирішили взяти участь сім компаній: "Видавництво "Український медіа дім", "Економіка", "Ера-Медіа", "Об'єднана Медіа Група", "Зручно", ТОВ "1+1 Інтернет" (входить до групи "1+1 медіа") і "Телерадіокомпанія "Шансон".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА