13:28 14.01.2021

STEM is FEM оголосив відбірковий тур на безкоштовний навчальний модуль «Computer science»

2 хв читати
STEM is FEM оголосив відбірковий тур на безкоштовний навчальний модуль «Computer science»

Благодійний освітній проєкт STEM is FEM розпочав відбірковий тур на участь у 9-му навчальному модулі. На цей раз українських школярок знайомитимуть із комп’ютерною наукою.

Згідно LinkedIn Emerging Jobs Report, у 2018 році попит на інженерів з Machine Learning, на ринку праці в США зріс у 12 разів. За прогнозами International Data Corporation, до 2021 року світові витрати на ML- та AI- (штучний інтелект) індустрії складуть $ 57,6 млрд, в той час як у 2017 році дорівнювали $12 млрд.

Не відстає від світових трендів і Україна. В нашій країні активно розвивається стартап-екосистема, тому професіонали із машинного навчання затребувані на вітчизняному ринку. Українські розробки, такі як платформа для підбору репетиторів і вивчення іноземних мов Preply, онлайн-тренажер для ґеймерів Mobalytics, сервіс для відеостримінгу Restream та багато інших отримують мільйонні фінансування від іноземних інвесторів.

Долучитися до світу цифрових розробок українських школярок запрошує благодійний освітній проєкт STEM is FEM. Машинне навчання – лише одна з дисциплін, яким присвячено черговий навчальний модуль «Computer science». Слухачок знайомитимуть із повним спектром дисциплін, що входять до комп’ютерної науки – штучний інтелект, автоматизація структуризації даних, проектування комп’ютерів та мереж, а також моделювання даних та інформаційних процесів. Про це розповів ініціатор проєкту STEM is FEM, керівник IT-компанії Gamingtec Сапар Карягдиїв.

«Модуль Computer Science – це можливість дізнатися більше про галузь комп’ютерних наук. Ті, хто цікавляться роботою у IT-секторі, часто думають, що для цього достатньо знати одну чи декілька мов програмування. Проте щоб конкурувати на ринку праці, важливо мати комплексні знання, вивчати також алгоритми, бази даних, комп’ютерну архітектуру та інші дисципліни, – наголошує Сапар Карягдиїв, – Наш модуль допоможе сформувати у учасниць цілісне уявлення про те, що таке Computer Science, і як обрати правильний напрям для подальшого навчання та саморозвитку».

Протягом двох днів досвідчені спеціалістки читатимуть лекції з цих дисциплін та проводитимуть майстер-класи. На заході також передбачені мотиваційні спічі відомих успішних жінок та призовий конкурс.

Модуль відбудеться 20-21 лютого в онлайні. До участі запрошуються учениці українських середніх навчальних закладів. Дізнатися деталі та подати заявку можна на офіційному сайті проєкту Stemisfem.org до 29 січня включно.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Алло" в I кв.-2024 відкрила п'ять магазинів і оновила 13

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА