14:43 05.07.2021

STEM is FEM навчив українських школярок фінансової грамотності

2 хв читати
STEM is FEM навчив українських школярок фінансової грамотності

Як працює технологія блокчейн? Що треба знати банкірам окрім математики? Як правильно розпоряджатися власними коштами аби не боятися виходу на пенсію? – на всі ці та багато інших питань протягом двох днів дівчатам-слухачкам освітнього модулю «Фінанси» від проєкту STEM is FEM відповідали досвідчені експертки фінансово-економічної галузі України.

Заступниця голови правління Райффайзен Банк Наталія Гуріна розповіла, що робота у банку – це не лише робота із цифрами. Подекуди вона вимагає знань у дуже широкому спектрі галузей.

«Робота з ризиками у банку – це дуже різнопланова робота. Аби проаналізувати, наприклад, вартість та надійність застави, або видати кредит, треба бути хоч трішки спеціалістом у багатьох галузях. Наприклад, із нерухомості та агропромисловості – знати ціни, тенденції на ринку, тренди у сільському господарстві, знати вартість землі, особливості її обробки тощо», – наголосила пані Наталія.

Також спікерки модулю розповіли про свої власні лайфхаки успішності. Перша заступниця Голови Національного банку України Катерина Рожкова надихнула дівчат не зважати на ґендерні стереотипи та крокувати до перемоги попри будь-які упередження.

 «Ґендерні стереотипи дійсно все ще існують і дівчатам у нашому світі важче. Але повірте у себе. Ви маєте бути щасливими. Тільки суспільство щасливих людей здатне створювати добрі перспективні речі. Коли людина нещасна – усі, хто поруч з нею, теж нещасні. І ця енергетика зіпсує усе. Тому треба мріяти і йти за своїми мріями», – зазначила пані Катерина.

Модуль завершився тематичним конкурсом. Дівчата створювали особистий фінансовий план до власного виходу на пенсію. Краще за всіх із завданням впоралася Марія Міхновська з Києва. За це дівчина отримала Гран-прі – 17 000 гривень на депозитному рахунку строком до повноліття від партнера модулю – Raiffeisen банку.

«Про те, що українській шкільній освіті не вистачає уроків з фінансової грамотності говорять вже давно. Але поки що тільки говорять. Саме тому ми присвятили новий модуль STEM is FEM темі фінансів та на конкретних прикладах продемонстрували, чому ця тема є надважливою. Ця навичка, я впевнений, корисна для людини будь-якої спеціальності та будь-якої статі. За її допомоги нашим дівчатам легше буде зорієнтуватися у виборі майбутньої кар’єри», – розповідає ініціатор проєкту, засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

STEM is FEM – благодійна ініціатива, що займається популяризацією технічних спеціальностей серед українських дівчат, а також бореться із ґендерними упередженнями та стереотипами. Дізнатися більше про інші події проєкту можна на сайті STEM is FEM або на офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА