17:41 02.08.2013

Бiлорусь вжила заходiв щодо недопущення постачання продукцiї Roshen до РФ

2 хв читати

Мiнiстерство охорони здоров'я Бiлорусi вжило заходiв щодо недопущення ввезення на територiю Росiйської Федерацiї через пункти пропуску на бiлоруськiй дiлянцi кордону Митного союзу та реекспорту кондитерських виробiв, вироблених на українських фабриках кондитерської корпорацiї Roshen.

Як повiдомляється на веб-сайтi МОЗ Бiлорусi, таке рiшення ухвалено вiдповiдно до угоди Митного союзу щодо санiтарних заходiв вiд 11 грудня 2009 року.

Фахiвцi органiв та установ Бiлорусi з державного санiтарного нагляду здiйснюють вiдбiр проб продукцiї корпорацiї Roshen для проведення лабораторних дослiджень на вiдповiднiсть вимогам законодавства Митного союзу.

"У разi виявлення фактiв невiдповiдностi кондитерських виробiв українського виробництва встановленим вимогам безпечностi буде вжито вичерпних заходiв вiдповiдно до чинного законодавства Республiки Бiлорусь та Митного союзу", - зазначено в повiдомленнi.

Як повiдомлялося, Росспоживнагляд 29 липня ввiв заборону на постачання до РФ кондитерської продукцiї з українських фабрик корпорацiї Roshen у зв'язку з невiдповiдною якiстю. Корпорацiя вiдкидає цi звинувачення.

Корпорацiя Roshen, один iз найбiльших в Українi виробникiв кондитерських виробiв, має Київську, Марiупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) i двi Вiнницькi кондитерськi фабрики, масломолочний комбiнат "Бершадьмолоко", Лiтинський племзавод (обидва - Вiнницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) i фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорацiя виробляє до 200 видiв кондитерських виробiв: шоколаднi та желейнi цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлi, бiсквiтнi рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукцiї сягає 410 тис. тонн на рiк.

Roshen постачає свою продукцiю до Росiї, Казахстану, Узбекистану, Киргизiї, Азербайджану, Вiрменiї, Молдови, Естонiї, Латвiї, Литви, США, Канаду, Нiмеччину, Iзраїль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА