18:05 16.05.2016

Новий глава "Укрзалізниці" Балчун вступив на посаду

2 хв читати
Новий глава "Укрзалізниці" Балчун вступив на посаду

Новопризначений голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун вступив на цю посаду 16 травня 2016 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Укрзалізниці", нового голову ПАТ представив колективу міністр інфраструктури України Володимир Омелян вранці в понеділок.

"Ви – професійний колектив, зробіть "Укрзалізницю" успішною. Реформа має тривати і не зупинятися. Ви маєте унікальну можливість саме сьогодні зробити "Укрзалізницю" локомотивом економіки і держави", – процитовано в прес-релізі ПАТ В. Омеляна.

В. Балчун, у свою чергу зазначив, що спільно з колективом необхідно зробити все, щоб використовувати унікальний потенціал України.

"Я прийняв цей виклик, тому що маю досвід, який буде корисний для України і надасть можливість уникнути багатьох помилок. PKP Cargo за кілька років перетворилася на один з успішних підприємств. Тоді, коли ніхто не вірив у реструктуризацію польських залізниць, це був єдиний дебют на біржі залізниці в Європі. Реструктуризація була успішною, тому що робилася в середині компанії. Сподіваюся, що нам в "Укрзалізниці" вдасться налагодити такий діалог, щоб зробити її успішною", – розповів він.

В. Балчун наголосив, що транспортний ринок зараз трансформується, утворюються нові транспортні коридори і зміни неминучі, а також акцентував увагу на протидію корупції.

"Я хочу, щоб ми створили процедури, що обмежуватимуть простір для неправильних дій", - додав він.

Як повідомлялося, комітет із призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі запропонував Кабінету Міністрів України призначити головою ПАТ "Укрзалізниця" екс-голову залізничної компанії Польщі PKP Cargo В. Балчуна. Уряд рішенням від 20 квітня підтримав цю пропозицію.

Нещодавно Кабмін звільнив з посади в. о. голови ПАТ "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього, до цього дня обов'язки голови правління ПАТ виконував член правління Євген Кравцов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА