14:41 16.07.2016

У Києві обкрали керівника Transparency International Ukraine

2 хв читати
У Києві обкрали керівника Transparency International Ukraine

У Києві на Подолі в ніч на суботу невідомі напали на голову правління українського відділення міжнародної антикорупційної організації Transparency International Андрія Марусова та викрали ноутбук із документацією та архівом організації.

Як повідомив у суботу департамент комунікацій Transparency International Ukraine, посилаючись на слова А.Марусова, злодій спочатку звернувся до нього на ім’я і, дочекавшись зручного моменту, викрав сумку з ноутбуком, де зберігався архів документів за останні роки діяльності організації.

"За викликом прибув автомобіль з патрульною поліцією, однак коли просто на їх очах стався напад ще одного злочинця на Андрія Марусова, вони просто спостерігали, не намагаючись його захистити. Під ранок, повертаючись із поліцейського відділку, Андрій зазнав ще одного нападу: злочинець намагався відібрати у нього фотоапарат, яким було сфотографовано попередніх нападників. Одне пограбування та два напади за ніч — це не схоже на збіг обставин", — йдеться в повідомленні департаменту комунікацій Transparency International Ukraine.

"Я схильний розцінювати подію як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з нашою принциповою антикорупційною діяльністю", — повідомив А.Марусов.

Також повідомляється, що виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин підтримав думку колеги. "Так, ми припускаємо, що це може бути пов'язано з активізацією антикорупційної діяльності нашої організації. У будь-якому разі, ми очікуємо активних дій із боку Національної поліції та закликаємо чимшвидше розслідувати справу", - сказав він.

Transparency International Україна звернулася до Національної поліції із закликом якнайшвидше розпочати розслідування цього випадку насильства стосовно А.Марусова.

У свою чергу в Подільському райуправлінні поліції м. Києва повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що близько 2:00 А.Марусов викликав поліцію на Контрактову площу і повідомив, що у нього вкрали ноутбук. Працівники поліції виїхали на місце події і потім доставили його до райуправління поліції, де А.Марусов написав заяву.

Нині відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Водночас у райуправлінні поліції наразі немає інформації, чи було завдано А.Марусову якихось тілесних ушкоджень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА